Кафедра менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського знову відкрила двері для своїх майбутніх студентів

24 лютого 2021 року

     Деканат факультету аграрного менеджменту, колектив кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, представники приймальної комісії НУБіП України, студентського самоврядування, військової кафедри, кафедр фізичного виховання та культурології 18 лютого 2021 року вітали школярів, студентів-випускників коледжів, їх батьків, вчителів у межах вебінару Дня відкритих дверей. Інтерес до заходу був неабиякий, адже були навіть колективні включення з учнівських класів та студентських груп фахових коледжів. Загалом, близько 160 гостей зареєструвались та отримали підготовлену для них інформацію. 

     Декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук привітав гостей, а потім почергово презентував основні важливі сторони діяльності ввіреного йому підрозділу у розрізі освітньо-наукової, практичної підготовки студентів, міжнародної співпраці та наявності програм подвійних дипломів, матеріально-технічного забезпечення, насиченого культурного та спортивного життя студентства. Потужності факультету у повній мірі відповідають вимогам до забезпечення необхідних компетентностей сучасного ефективного менеджера.  

     Переконливі аргументи на користь навчання на факультеті аграрного менеджменту НУБіП України привела завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, професор Тетяна Балановська, познайомивши гостей заходу з підпорядкованим їй колективом висококваліфікованих викладачів. Актуальні та сучасні за змістом дисципліни, які викладають НПП кафедри, є необхідними для якісної підготовки фахівця управлінського профілю, а тому викладачі кафедри постійно підвищують свій науковий та професійний рівень, переймаючи досвід у своїх європейських й американських колег, співпрацюючи з українським та міжнародним бізнесом, проводячи актуальні наукові дослідження.  

 

     Не залишила без уваги Тетяна Іванівна переваги організації навчального процесу в університеті загалом і на кафедрі зокрема, як в умовах звичайного аудиторного навчання, так і дистанційної роботи. Жодна лекція не проходить без презентаційного супроводу (аудиторії обладнані сучасною технікою), а в умовах карантинних обмежень дуже важливим для всіх учасників освітнього процесу є забезпеченість всіх дисциплін електронними навчальними курсами, де студенти можуть отримувати і виконувати завдання, знайомитись з лекціями, додатковими джерелами інформації, переглядати і слухати відео та аудіо матеріали з дисципліни. Дуже важливо, що це відбувається на одній платформі і не створює зайвих технічних проблем для студента. 

 

     Доцент кафедри Олександр Новак розповів про роботу кафедри з керівниками бізнес-структур, які є частими гостями на заняттях, запрошують студентів відвідати їхні підприємства, відкрито діляться з ними управлінським досвідом та знаннями, а кращих здобувачів вищої освіти запрошують на роботу. Також важливою характеристикою освітнього процесу є відкритий діалог між викладачами і студентами, де обговорюються питання з різних поглядів, і думка студента завжди є цінною і такою, що заслуговує на увагу. Такий самий підхід до взаємодії залишається поза навчальною аудиторією, адже фактично кожен працівник кафедри є наставником академічної групи студентів, а тому вони часто разом на стадіоні і на сцені, в музеї і в театрі. Як наслідок формується атмосфера довіри, де кожен усвідомлює свою важливу роль в університеті, власні перспективи та відповідальність перед собою, один перед одним та суспільством загалом. 

     Детальні умови вступу на спеціальність «Менеджмент» розкрив представник приймальної комісії НУБіП України Олексій Соломка. Гості заходу дізналися про перелік конкурсних предметів, прохідні бали з дисциплін, перелік документів, що необхідний при вступі, та інші деталі. І хоч через непрогнозований характер розвитку ситуації щодо пандемії COViD-19 залишається значний ризик зміни термінів вступної компанії, гостей запевнили, що НУБіП України чекає на майбутніх студентів за будь-якого розвитку подій. 

     Для підготовки до ЗНО та знайомства абітурієнтів з університетською наукою колектив факультету аграрного менеджменту вже підготував ряд заходів. Про це повідомила гостям керівник центру профорієнтації факультету, доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Анна Слободяник. Так, зараз активно функціонує профільна школа з економіки, та віртуальна математична академія, розпочато цикл відкритих лекцій OPEN FAM, де школярі можуть почути найбільш актуальні та цікаві питання, які детальніше розглядатимуться вже під час навчання в університеті. 

     А завідувач кафедри фізичного виховання, чемпіон світу з пляжного міні-футболу Микола Костенко запросив до численних спортивних гуртків та секцій університету. НУБіП України може похизуватися чудовою матеріальною спортивною базою – зали, майданчики та стадіони не лише у межах спортивного корпусу, а й по всій території студмістечка, дозволяють підтримувати себе у гарній фізичній формі аматорам та досягати справжніх чемпіонських звершень тим, хто мріє про спортивну кар’єру. І що важливо – це можна робити без відриву від професійного навчання та під керівництвом діючих спортсменів – тренерів та викладачів кафедри фізичного виховання. 

     Керівник народного театру Березіль Наталя Тітенко також спокушала учасників вебінару долучитися до мистецтва у стінах університету. Адже взяти участь не лише у театральних виставах, а й у багаточисельних музичних, танцювальних та вокальних колективах має можливість кожен студент. Важливою щорічною подією у стінах університету є міжнародний фестиваль «Голосіївська Весна», де свої творчі здобутки презентує кожен підрозділ університету. До речі факультет аграрного менеджменту є багаторазовим переможцем цього престижного конкурсу. 

     Також без відриву від основного навчання пройти військовий вишкіл пропонує кафедра військової підготовки. Полковник запасу Віктор Безгінов у режимі короткого стрімінгового відео продемонстрував матеріально-технічну базу свого підрозділу, підкреслив зручність та якість навчання, про що свідчить популярність кафедри серед студентів багатьох ЗВО України, яка щороку здійснює підготовку декількасот офіцерів запасу. 

 

     Горб Вікторія, студентки магістратури, ексстароста наукового студентського гуртка кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського «ДНК лідера» зазначила, що завдяки новітнім методам навчання, практичним прикладам та інколи, навіть, ігровій формі навчання складна інформація засвоюється досить легко та швидко. Колектив кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського, на думку студентки, упродовж всього періоду її навчання успішно допомагає амбіційним перспективним студентам розкрити всі ці якості та досягати успіху у професійному та особистому житті. Вікторія розповіла про власний досвід, коли отримані професійні знання та особливий тип мислення, сформований протягом навчання, допомогли отримати гарну роботу менеджера в міжнародній компанії. 

     Саме про вимоги сучасних роботодавців детально розповів Олесь Капітанчук – випускник факультету аграрного менеджменту 2002 року. Здобуті на факультеті знання, активна життєва позиція, знання англійської мови та вроджені лідерські якості дозволили йому стати директором та співзасновником ТОВ "ТОЛСМА УКРАЇНА"

     Щиро вдячні спікерам за ґрунтовні актуальні повідомлення, слухачам за увагу та приділений час, і звичайно своїм колегам-педагогам, які долучились до розповсюдження інформації про захід серед своїх вихованців, сприяли створенню умов для нашої зустрічі. 

     Сподіваємося, що колективу кафедри, хоч і online, але все ж вдалося відтворити атмосферу одного з найкращих вітчизняних закладів вищої освіти, а отримана абітурієнтами інформація допоможе їм при прийняті важливого рішення щодо вибору місця навчання та майбутньої професії. 

 

Ласкаво просимо до лав студенства НУБіП України!

 
Олександр Новак,
доцент кафедри менеджменту
ім. проф. Й.С. Завадського

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook