Виробничники Тернопільщини беруть участь в освітньому процесі Бережанського агротехнічного інституту

20 лютого 2021 року
     Для забезпечення високої якості підготовки фахівців за освітньо-професійними програмами на факультеті економіки і природокористування залучають до аудиторних занять зовнішніх професіоналів-практиків, експертів галузі, роботодавців. Так, 10 лютого для здобувачів вищої освіти IV курсу спеціальностей 051 «Економіка» та 071 «Облік і оподаткування» за участю головного бухгалтера ТОВ «Жива земля Потутори» Володимира Гуменюка була проведена відкрита лекція з дисципліни «Звітність підприємства» на тему: «Баланс як джерело інформації про активи і зобов’язання підприємств».

     ТОВ «Жива земля Потутори» – це українсько-швейцарське сільськогосподарське підприємство з органічним і біодинамічним способом ведення господарства. Приємно зазначити, що Володимир Гуменюк є випускником нашого закладу та входить до Ради роботодавців факультету економіки і природокористування.
     Під час лекції було розглянуто суть, структуру та методику складання бухгалтерського балансу. Володимир Гуменюк звернув увагу на взаємозв’язок плану рахунків з розділами балансу. Він зазначив основні помилки, що найчастіше допускаються при складанні звітності, а також відмітив, що достовірний і правильно складений баланс підприємства є основою для прийняття ефективних управлінських рішень.

     Доценткою кафедри економіки підприємства Оксаною ЗАМОРОЮ в рамках вивчення дисципліни «Управлінська економіка» до проведення лекції на тему: «Організаційний менеджмент та управління економічною власністю» був запрошений співзасновник сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СОК) «Добрий продукт» – Віктор СЕМЕНЕЦЬ.

     Здобувачі вищої освіти ОПП «Економіка підприємства» мали можливість дізнатися про закономірності розвитку та управління кооперативом, особливості економічної власності в СОК, які розкривають системну сутність виробничих відносин і надають їй цілісності. Магістранти отримали додаткові практично-орієнтовані знання з дисципліни.

     Практика залучення роботодавців-виробничників до освітнього процесу є позитивною та перспективною, поскільки здобувачі вищої освіти одержують інформацію щодо змісту та особливостей майбутньої професійної діяльності. Тож продовжуємо добру традицію – співпрацю з практиками і виробничниками для всебічного розвитку наших студентів.


Любов Ярема,
декан факультету економіки і природокористування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook