ЗАПОРУКА УСПІШНОГО СТАРТУ-ПОІНФОРМОВАНІСТЬ (кафедра педагогіки дбає про абітурієнтів)

30 січня 2021, 19:52

Дати людині щастя улюбленої праці – означає
допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту,
на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні
творчі сили і здібності її особистості
Василь Сухомлинський

Розвиток ринку праці, зростання вимог до якості підготовки фахівця визначає необхідність якісного покращення усієї системи професійної підготовки кадрів. Одним із важливих напрямів реалізації такого завдання є розвиток і вдосконалення роботи з професійної орієнтації молоді у процесі набуття нею середньої освіти.

Для того, аби наступного навчального року аудиторії гуманітарно-педагогічного факультету заповнили професійно орієнтовані здобувачі освіти, свідомі свого вибору, викладачі кафедри педагогіки ретельно планують, обговорюють та впроваджують у життя ідеї проведення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю – випускниками закладів середньої освіти Києва, області та всієї України.

Система профорієнтаційних заходів (презентація, живе та онлайн-спілкування, поширення рекламно-інформаційних проспектів тощо) дозволяє всебічно ознайомити учнів із особливостями та перевагами отримання освіти за спеціальностями гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема, за освітніми програмами Професійна освіта, Педагогіка вищої школи, Інформаційно-комунікаційні технології в освіті.

Так, днями завідувачем кафедри педагогіки Русланом Сопівником та асистентом кафедри Лідією Чередник було проведено профорієнтаційні зустрічі у Васильківському академічному ліцеї «Успіх» (м. Васильків Київської обл.), де учасниками стали учні двох випускних класів (11- А та 11- Б), Васильківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 9 Васильківської міської ради Київської області, Підгородненській загальноосвітній школі № 3 Дніпропетровської області (у режимі онлайн). У щирій конструктивній розмові з потенційними вступниками Руслан Васильович наголосив на унікальній можливості, яку мають цьогорічні абітурієнти: взявши участь в олімпіаді, що її організовує НУБіП, можна отримати до 20 балів до сертифікатів ЗНО. Додаткові бали вступники можуть також отримати, закінчивши підготовчі курси з визначених Правилами прийому дисциплін.

Зацікавлені очі, велика кількість питань, а після зустрічей – ще і спілкування у онлайн-форматі залишають надію на те, що ці здобувачі освіти стануть вступниками саме Національного університету біоресурсів та природокористування.

Враженнями від зустрічі поділилась
Л.Чередник, асистент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook