Колектив ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на загальних зборах розглянув та схвалив звіт про діяльність у 2020 році

28 грудня 2020 року
    У відповідності до плану проведення звітів факультетів, інститутів НУБіП України 24 грудня відбулись збори трудового колективу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. На порядку денному – підбиття підсумків діяльності інституту у 2020 році.

    Головуючий на зборах, очільник профспілкової організації інституту доцент Олександр Окушко, провів велику підготовчу роботу, наразі, присутніми на онлайн зібранні були 72 учасники від НПП, співробітників та студентів.

    У роботі зборів у якості представника ректорату брав участь проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.
    З доповіддю про результати діяльності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у 2020 році виступив директор інституту Віктор Каплун. Для аналізу діяльності доповідач основну увагу приділив освітній, науково-інноваційній, проектній та організаційній роботі в розрізі кафедр та наявних наукових проєктів.

   Кадровий потенціал інституту сьогодні формують 6 кафедр, з яких 4 є випусковими. Ретроспективний аналіз кадрового складу показує його достатню збалансованість за спеціальностями для забезпечення ліцензійної освітньої діяльності.

    Значну частину доповіді директор приділив аналізу формування контингенту студентів, результативності вступної кампанії та окресленню нових завдання для стабілізації кількості вступників на спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 144 «Теплоенергетика», 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології».

    Надзвичайно важливою складовою якості освітнього процесу є забезпеченість викладання дисциплін електронними навчальними курсами.
    Цій важливій роботі інститут приділяє повсякденну увагу та впроваджує нові форми дистанційного викладання технічних дисциплін.

    Результативність науково-інноваційної діяльності інституту дає підстави оптимістично дивитись на перспективу розвитку наукових шкіл і посилення проєктної діяльності.

    Саме наявність наукових проєктів з фінансуванням, виконання НДР за кошти спеціального фонду показує ефективність роботи наших науковців: показники питомих рівнів фінансування за загальним та спеціальним фондом є достатньо конкурентними.

    Окремою, але відповідальною і вагомою сферою діяльності фахівців інституту є науковий та практичний супровід управління енергозабезпеченням для зменшення видатків бюджету університету на комунальні платежі. Наразі до технічної ради з енергозбереження поданий розроблений в інституті проєкт Комплексної науково-технічної програми управління енергоефективністю в НУБіП України на 2021-2025 роки та план заходів до неї на 2021 рік.

    В частині організаційної роботи відбулось суттєве переформатування інформаційного простору про інститут (насамперед модернізація сторінки сайту), його проєктну діяльність, формування зовнішнього іміджу у соціальних мережах тощо.

    Копітка робота колективу над перспективним планом роботи вилилась у схвалений вченою радою інституту та затверджений ректором Станіславом Ніколаєнком План діяльності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на 2021-2025 рр. у рамках Програми розвитку НУБіП України «ГОЛОСІЇВСЬКА ІНІЦІАТИВА – 2025». В цьому документі сформовані базові показники результативності кафедр та НПП у розрізі основних видів діяльності.

    У важливості профорієнтаційної роботи в інституті не треба сьогодні нікого зайвий раз переконувати. Є план дій, проведена низка заходів з роботодавцями, в пошуку нових форматів співпраці з освітніми закладами. 

    Рейтингове оцінювання як чинник успішності виконання індивідуальних планів кожного НПП показало, що більшість професорсько-викладацького складу є успішними і мають високі особисті показники ефективності. Але є такі НПП, які мають показник рейтингу менше, або близький до 1. «Це є не припустимим!» - наголосив директор. Завідувачам кафедр треба звернути увагу на роботу таких співробітників.

    Протягом року на кафедрах проведена велика робота з модернізації лабораторної бази для освітнього процесу та наукових досліджень.

    Не обійшов доповідач увагою студентське життя, діяльність самоврядування та організацію дозвілля. Як відзначив Віктор Каплун, креативні та цікаві матеріали були створені студентськими активістами для реклами та поширення інформації про спеціальності та інститут у медійному просторі. Разом із студентським самоврядуванням в інституті створена і функціонує профорієнтаційна платформа для вступників шкіл та коледжів.

 

    А далі було обговорення звіту, дискусія та пропозиції щодо успішної реалізації планів на майбутнє. Своїми виступами до роботи зборів долучились Віталій Лисенко, Микола Заблодський, Ніна Батечко, Євген Антипов, Іван Радько, Дмитро Лавінський, які акцентували думку на хорошому доробку кафедр, особливостях виконання наукових проєктів, покращення викладання спеціальних та загальноосвітніх дисциплін і, загалом, схвально відгукнулись про роботу колективу інституту.
    Проректор Вадим Ткачук, підсумовуючи доповідь директора та виступи учасників зборів, також позитивно оцінив результати роботи інституту, але, разом з тим, вказав на необхідності збільшення контингенту студентів, посилення міжнародної проектної діяльності, залучення іноземних студентів, збільшення надходжень від діяльності ННВЛ і ін. 

    Головуючий провів відповідні процедури щодо оголошення проєкту рішення зборів, яке одноголосно було схвалене.
    На позитивному емоційному фоні учасники зібрання ще деякий час обмінювались думками і тільки потім відключались від вебінару з думкою про реалізацію нових планів у 2021 році…


Олександр Окушко,
головуючий на загальних зборах
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook