Напередодні Нового року землевпорядна галузь поповнилася півсотнею кваліфікованих магістрів

25 грудня 2020 року
     Прощання з університетом – водночас радісна та сумна подія. Попереду у випускників складна, але, впевнені, щаслива дорога у доросле життя. Роблячи цей важливий крок у майбутнє, візьміть з собою все найкраще, що ви отримали впродовж навчання в рідному університеті!

     24 грудня 2020 року – фінальний етап, підведення підсумків всього навчання – вручення дипломів магістрам за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». Їхня наполеглива праця протягом років навчання тепер вміщується в одному документі, який засвідчує їхні знання, вміння та навички. Цьогоріч вручення дипломів проходило не так, як завжди. В умовах карантинних обмежень студенти успішно склали онлайн підсумкові екзамени та дистанційно захистили магістерські роботи. І щоб не наражати на небезпеку випускників та їхніх близьких, церемонію випуску було проведено в онлайн-форматі.

     Урочистості розпочалися з вітального слова декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова. Він зазначив, що магістри завершили навчання в доволі складних умовах. Однак не зважаючи на це їм вдалося захистити свої кваліфікаційні роботи перед екзаменаційною комісією на високому рівні. Ми пишаємось здобутками наших випускників! Юлія Чіфліклій, Карина Кармазіна, Анастасія Городнича, Марія Рабодзей, Олег Федорченко, Дар’я Влаєва – всі вони є призерами Всеукраїнських студентських олімпіад та студентських наукових конкурсів, піднімали престиж університету та факультеті. Тарас Олексійович наголосив, що у 2019 році 54 студенти вступили в магістратуру і 54 – сьогодні отримують дипломи, з яких 13 – з відзнакою.

     До вітань приєднався завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук. За роки пройдено багато. Та багато ще попереду. Тому серед побажань щастя, удачі та особливо актуального зараз здоров’я прозвучало також і те, щоб здобуті знання стали в нагоді у подальшому житті. Іван Платонович акцентував увагу на тому, щоб випускники не забували про рідний університет, який дав знання, щоб частіше приходили в гості, ділилися успіхами, підказували, як треба трансформувати освітній процес. Хай щастить!
     Теплі привітання магістрам передав гість, перший заступник Голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко. «Ви обрали правильний шлях. Ми ж зі свого боку стараємося, щоб робота у галузі ставала більш престижною. Бажаю всіляких успіхів і принагідно вітаю з прийдешніми святами!».

     Серед запрошених гостей також був присутній член Ради роботодавців факультету землевпорядкування Анатолій Полтавець, який приєднався до вітань. «П’ять з половиною років тому ви почали університетський шлях як студенти, а тепер залишаєте його фахівцями. За цей час зустріли друзів, більшість з вас вже працевлаштовані. Зі свого боку професорсько-викладацький склад зробив все, щоб цей час для вас був незабутнім».

     Завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин привітав випускників і побажав кожному отримати хорошу й цікаву роботу з гідною зарплатою. Протягом перших років після закінчення навчання напрацьовується стаж, робочі контракти, формується професіоналізм. Андрій Геннадійович зауважив, що отримані випускниками дипломи не будуть просто документом, а хай стануть підтвердженням здобутих знань й умінь.

     У промові до випускників завідувачка кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлана Кохан привітала всіх із закінченням навчання, зауваживши, що дуже пишається ними і з радістю чекає в гості. Вона побажала магістрам бути добрими, чуйними до оточуючих. Робіть добро і воно вам повернеться!
     До вітань приєднались і куратори. Руслан Тихенко наголосив на тому, що потрібно використовувати кожен шанс, постійно вдосконалюватися, допомагати, не забувати один про одного та про альма-матер. Хай робота завжди буде в радість! Григорій Колісник побажав випускникам обрати свій напрям, який зробить кращими їх, сферу діяльності і всю нашу країну.
     У виступі заступника декана з навчальної та виховної роботи Олександра Шевченка пролунало, що для нього цей випуск став особливий. Адже починаючи з першого курсу вони щороку зустрічалися в аудиторіях і під час навчальних практик. За цей час студенти виросли. Вони вміли не тільки працювати, а й відпочивати, підняли роботу студентської організації факультету на високий рівень. Тому серед вітальних слів були побажання залишатися такими ж активними, берегти дружбу, підтримувати зв’язки, зростати професійно і стати успішними!

     Після вручення дипломів слово отримали представники випускників – ексголова студентської організації Андрій Аксьон та старости Анастасія Висідалко і Володимир Косіненко. Вони говорили щирі слова подяки декану та всьому професорсько-викладацькому складу факультету, за їх високий професіоналізм, за турботу і увагу до студентів. За роки студентства вони зустрічалися з великою кількістю викладачів з різних дисциплін, багато з них запам’ятаються як щирі наставники, які навчали самостійності, працьовитості, чуйності та відданості обраній спеціальності. І скільки б часу не минуло після випуску, студенти завжди залишатимуться однією дружною сім’єю.

У добру путь, випускники!


Катерина Лук’янчук,
асистент кафедри геодезії та картографії

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook