Майбутні керівники закладів освіти та кадровики захистили результати магістерських досліджень

11 грудня 2020 року
     7-8 грудня 2020 р. на кафедрі управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся захист магістерських робіт студентів денної форми навчання спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійних програм «Управління персоналом» та «Управління навчальним закладом».

     Підготовка магістерських кваліфікаційних робіт відбувалися в період карантину, що, звичайно, додало труднощів під час їх захисту, адже в таких умовах необхідно було шукати різні способи співпраці студентів і науково-педагогічних працівників, аналізу та обробки інформації, проведення досліджень тощо. Проте, НУБіП України має високий рівень комп’ютеризації та автоматизації освітнього процесу, достатній досвід застосування інформаційно-комунікаційних технологій та розвинену навчально-матеріальну базу. Саме, тому проведення досліджень, оформлення результатів та захист магістерських кваліфікаційних робіт у дистанційному режимі не викликали серйозних проблем. Для цього були застосовані електронна бібліотека університету, електронна пошта, системи MOODLE, Zoom, WebEx та інші.

    Відповідно, захист магістерських кваліфікаційних робіт студентів денної форми спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійних програм «Управління персоналом» та «Управління навчальним закладом» пройшов на високому технічному, організаційному й науково-методичному рівні та підтвердив досягнення студентами програмних результатів навчання.

    Роботу екзаменаційної комісії з вітальним словом відкрив її голова – доктор педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, побажавши студентам успіху та гідного представлення результатів своїх наукових напрацювань, а членам комісії (завідувач кафедри управління та освітніх технологій, професор Сергій Кубіцький, начальник відділу кадрів, кандидат педагогічних наук, доцент цієї ж кафедри Микола Михайліченко, доктор економічних наук, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марина Дєліні) – плідної роботи.

     Завідувач кафедри управління та освітніх технологій, професор Сергій Кубіцький зазначив, що перед захистом всі студенти були зобов’язані передати дипломну роботу з довідкою про результати перевірки на плагіат, відгуком керівника та рецензією, яку необхідно було проаналізувати та підготувати відповіді на зауваження, в деканат гуманітарно-педагогічного факультету на підпис деканові – доктору філологічних наук, професору кафедри журналістики та мовної комунікації Василю Шинкаруку.

     Безпосередньо на захист кожен студент готував доповідь та презентацію, яка унаочнила результати дослідження, основні висновки, узагальнення та пропозиції, що містяться в магістерській роботі.

     Під час захисту магістранти представили широкий спектр тематики наукових досліджень з актуальних для сьогодення менеджменту освіти та управління персоналом питань, зокрема: «Авторитет керівника закладу загальної середньої освіти та його вплив на педагогічний колектив», «Удосконалення системи управління маркетинговою діяльністю закладу професійно-технічної освіти», «Інноваційний менеджмент як засіб підвищення ефективності діяльності закладу вищої освіти», «Виробнича та соціальна адаптація найманих працівників», «Професійний підбір кадрів та шляхи його удосконалення», «Технології удосконалення структури персоналу організації», «Шляхи підвищення ефективності охорони праці на підприємстві» та ін.

     Завітав на захист, привітав студентів та поставив ряд запитань і ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України – доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко.

     Під час захисту доповідачам було поставлено низку запитань щодо наукового апарату, методик та методів дослідження, результатів експериментальної роботи.

     У процесі обговорення неодноразово зав’язувалась гостра наукова дискусія, що стосувалась цілої низки проблем досліджень, зокрема, піднімались квестії управлінської та комунікативної компетентності, мотивації та стимулювання праці педагогічного та науково-педагогічного персоналу, правого забезпечення управління персоналом вітчизняних підприємств та використання зарубіжного досвіду оплати праці працівників відомих великих прибуткових корпорацій тощо.

     Члени екзаменаційної комісії звернули увагу на якість презентаційних матеріалів та вміння представляти результати наукових напрацювань таких магістрантів як:

  • Анастасія Артюшенко (тема «Авторитет керівника закладу загальної середньої освіти та його вплив на педагогічний колектив», науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Василь Базелюк);
  • Ірина Магей (тема «Формування сприятливого морально-психологічного клімату в закладі загальної середньої освіти», науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор Ніна Журавська);
  • Малиш Вікторія (тема «Умови удосконалення організації праці на підприємстві», науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Ярослав Рудик);
  • Олександра Лещенко (тема «Професійний підбір кадрів та шляхи його удосконалення», науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Микола Михайліченко);
  • Тетяна Синьогуб (тема «Шляхи ефективності оплати праці на підприємстві», науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент Людмила Білан).

     Наприкінці захисту члени екзаменаційної комісії відзначили, що всі студенти денної форми спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійних програм «Управління персоналом» та «Управління навчальним закладом» переконливо доводили наукову новизну, практичне і теоретичне значення результатів магістерських робіт, які є завершеними самостійними дослідженнями, виконаними на достатньому науково-методичному рівні з дотриманням встановлених вимог.

     У всіх магістерських дослідженнях враховано здобутки сучасної науки, вирішено поставлені завдання, піддано критичному аналізу отримані у процесі експерименту матеріали, сформовано вірогідні узагальнення.

     Заслуговує на увагу також те, що впродовж навчання студенти брали активну участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, надрукували статті у фахових наукових журналах тощо.

     Вітаємо шановних випускників кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України із успішним захистом і бажаємо з честю та гідністю нести це звання.

 

Людмила Білан,
доцент кафедри управління та освітніх технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook