Завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко – отримав найвищу тренерську ліцензію UEFA B в футзалі

2 грудня 2020 року
     Однією із рис справжнього фахівця своєї справи є постійне підвищення кваліфікації відповідно до вимог сьогодення. Науково-педагогічні працівники кафедри фізичного виховання постійно проходять підвищення кваліфікації на відповідних курсах для тренерів з різних видів спорту. Так нещодавно завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко проходив навчання на курсах, що були організовані Центром ліцензування Української Асоціації футболу для отримання тренерської ліцензії UEFA B в футзалі.

     Відзначимо, що курс тривав протягом чотирьох сесій: три з них були спрямовані на теоретичну підготовку і одна – на практичну. Заключний етап занять тривав з 23 по 26 листопада. На церемонії вручення дипломів був присутнім президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, який висловив подяку всім учасникам.

     Ліцензування у футболі та футзалі було впроваджено Європейським футбольним союзом, щоб сприяти європейській інтеграції. Було запропоновано Конвенцію УЄФА «Про взаємне визнання тренерських кваліфікацій» і впроваджено Програму тренерського навчання, зокрема, вільного пересування робочої сили шляхом введення в футболі загальної системи взаємного визнання освіти і підготовки національних асоціацій. Одна з цілей первісної Тренерської конвенції була досягнута наприкінці 2008 року, коли всі 53 асоціації-члени УЄФА підписали або початковий конвенційний договір (видання 1998 року) або його змінену версію (видання 2004) та стали учасниками Конвенції.
     За допомогою даної Конвенції УЄФА пропонує спеціалізовані програми тренерського навчання для різних категорій футболу (професійний, аматорський і юнацький) та визначає для кожної окремої категорії спеціалізовані тренерські рівні та дипломи. Крім того, керівний орган континентального футболу пропонує асоціаціям постійно розвивати та вдосконалювати свою власну програму навчання відповідно до встановлених УЄФА мінімальним критеріям та пропонує мінімум раз на рік проводити навчальні семінари для викладачів тренерського навчання.

  

     26 листопада 2020 року Микола Костенко після проходження відповідної підготовки отримав найвищу тренерську ліцензію UEFA B в футзалі, що дає йому право, згідно тренерської Конвенції УЄФА, працювати тренером на території Української Асоціації футболу та інших асоціацій, які підписали тренерську Конвенцію УЄФА з національними збірними командами, професійними командами Екстра- та інших ліг, студентськими та аматорськими командами.


В`ячеслав Пархоменко,
заступник завідувача кафедри фізичного виховання
зі спортивної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook