Відбулася конференція-презентація магістерських робіт дипломників кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

26 листопада 2020 року

      26 листопада кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва відбулася конференція і постерна презентація досліджень студентів денної форми, які готуються вже за два тижні захищати магістерські роботи. У заході взяли участь усі студенти магістратури двох освітньо-професійних програм – «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» і «Агрохімія і ґрунтознавство», які виконують дипломні роботи на кафедрі. Презентація пройшла у онлайн-режимі, за допомогою платформи Cisco Webex.

      У конференції взяли участь завідувач кафедри Анатолій Бикін, наукові керівники робіт, усі викладачі кафедри. Напередодні усі студенти розмістили постери у своїх портфоліо на сторінці магістра (https://nubip.edu.ua/node/67235).

 

 

      Комісія уважно послухала кожного доповідача, задавала питання в межах теми роботи, а наприкінці за встановленими критеріями оцінювала постерні доповіді молодих науковців. Кожна презентація результатів досліджень була по-своєму цікава, змістовна. Варто відмітити, що вихідними матеріалами для написання випускної роботи майбутніх магістрів є напрацьовані у полі й лабораторії дані – це головне правило виконання дипломних робіт на кафедрі.

    Роботи за ОПП «Агрохімія і ґрунтознавство» були присвячені актуальним темам оптимізації живлення рослин, раціональному удобренню культур для конкретного господарства, формуванню стресостійкості рослин, дослідженню дії нових добрив та іншому. За ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» студенти представили власні напрацювання у різних напрямках прецизійного агровиробництва, де для вирішення питань оптимізації живлення й агрохімсервісу рослинництва використовуються системи дистанційного моніторингу, диференційованого внесення добрив, різноділяночного обстеження ґрунтового покриву.

         

    Кілька годин конференції минули швидко – виступи майбутніх магістрів були захопливими і змістовними. Наприкінці комісія привітала всіх учасників конференції, адже кожен досяг своєї вершини, і побажала успішно представити Державній екзаменаційній комісії магістерську роботу, а ще – не зупинятися, адже це лише початок професійного шляху.
 
Наталія Пасічник,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook