Старт на фініш – постерна конференція магістрів механіко-технологічного факультету

26 листопада 2020 року
    25 листопада 2020 року, 75 студентів магістратури 2-го року навчання механіко-технологічного факультету, спеціальностей «Агроінженерія», «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та «Автомобільний транспорт», представили результати своїх досліджень на фінальному етапі підготовки магістерських робіт до захисту, в рамках постерної конференції.
 

     Захід пройшов дистанційно, з використанням платформи Cisco Webex Meetings. Кожен автор магістерської роботи, толерантно і впевнено доводив актуальність своєї розробки та достовірність отриманих результатів. Оцінку якості доповідей, та рівень наукової і професійної підготовки магістрів проводила комісія у складі декана факультету В’ячеслава Братішка, заступників декана з навчальної та виховної роботи Ігоря Сівака і Віктора Ребенка, доцента кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка Віктора Мартишка, доцента кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту Руслана Шатрова, доцента кафедри механізації тваринництва Олега Заболотька, завідувачки кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Лілії Савченко та завідувача кафедри механізації тваринництва Василя Хмельовського.


   Доповіді студентів були присвячені питанням вдосконалення сучасних технологій збирання та вирощування сільськогосподарських культур, розробки сучасних технічних засобів для виробництва біопалива, проектуванню новітніх технологічних ліній виробництва продукції рослинництва, логістичного забезпечення та оптимізації транспортних мереж України і Європи, розробки програм для керування механізованими процесами на тваринницьких і ремонтних підприємствах. Активну участь у конференції, також, приймали і керівники магістерських робіт. Формат конференції був побудований в комунікативному полі доповідача, комісії, керівників магістерських робіт та студентів, що надавало їй дискусійного характеру із активною полемікою всіх учасників заходу.


   Варто звернути увагу на те, що багато представлених магістерських робіт мають практичну цінність для сучасного розвитку агропромислового комплексу нашої держави, результати наукових досліджень яких можна реалізувати на провідних аграрних та транспортних підприємствах України. Серед таких напрацювань слід відзначити роботи Євгенія Дяченка з удосконаленням процесу подрібнення зерна дробаркою ударно-перетираючої дії, Костянтина Лісового з модернізацією соняшникової жатки, Богдана Семенченка з обґрунтуванням нової технології виробництва біогазу, Максима Панасенка з вдосконаленням обладнання для виробництва біодизеля, Олександри Косаренко з обґрунтуванням нового способу уловлювання парів нафтопродуктів.


   До підсумків конференції, слід додати, що у 2020 році студенти магістратури були активними учасниками Міжнародних наукових конференцій, а деякі з них мають у своїх активах патенти на корисні моделі.
   Бажаємо майбутнім магістрам вдалого попереднього захисту представлених магістерських робіт на кафедрах та основному захисті перед екзаменаційною комісією.

 

 

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної та виховної роботи
механіко-технологічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook