Презентація магістерських досліджень студентами кафедри обліку та оподаткування - за крок до омріяного диплому

24 листопада 2020 року
     Кафедрою обліку та оподаткування 23 листопада 2020 р. проведено постерну презентацію магістерських досліджень студентів зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Захід відбувся в режимі онлайн з використанням платформи Cisco Webex.

     Наукові напрацювання 31 магістра оцінювали дві окремі комісії, до складу яких ввійшли науково-педагогічних працівники кафедри обліку та оподаткування: Є. Калюга (голова), члени комісії - Т. Гуренко, С Олійник, Н. Кузик, О. Боярова, К. Шевчук, О. Колеснікова та Л. Гуцаленко (голова), члени комісії: - В. Литвиненко, С. Дерев’янко, О. Данілочкіна, О. Ганяйло, Л. Мельянкова, Т. Слєсар.

     Постерна конференція мала дискусійний характер, до якої долучився і декан економічного факультету Анатолій Діброва й разом зі студентами, членами комісії та науковими керівниками обговорили напрацьовані результати досліджень обліково-аналітичного та контрольного забезпечення діяльності суб’єктів господарювання. Предметом дискусійного обговорення стали питання обліку, аналізу і внутрішнього контролю дебіторської заборгованості; капітальних інвестицій; обліково-контрольного забезпечення імпортних операцій господарюючих суб’єктів та особливості їх оподаткування обліково-контрольне забезпечення управління виробництвом органічної продукції; обліку, аналізу та внутрішнього контролю доходів діяльності підприємства та багато інших. Не залишались й поза увагою питання трансформації національного обліку до міжнародних стандартів, яка ще й донині триває, а також законодавчих зміни у сфері обліку, оподаткування, аудиту.

     Доречно відмітити, що більшість досліджень виконані магістрами на матеріалах суб’єктів господарювання, де вони проходили виробничу практику та працюють за сумісництвом на посадах бухгалтерів (молодших і провідних), асистентів аудиторів, спеціалістів по документообігу

     Студенти намагались продемонструвати набуття ними фахових компетентностей щодо володіння категорійно-понятійним та аналітично-дослідницьким апаратом, вмінь обґрунтовувати результати дослідження, формулювати авторські висновки і пропозиції. Вони переконані, що проведення такої конференції – це міні-тренінг з проходження захисту магістерських робіт, який незабаром на них очікує. Це ще один з можливих способів підвищення свого наукового рівня, фахового спрямування, набуття навиків публічної дискусії.

    Бажаємо магістрам з обліку та оподаткування підтвердити свою професійність під час захисту магістерських робіт та швидкого кар’єрного зростання за фахом!

Євгенія Калюга,
завідувач кафедри обліку та оподаткування
Тамара Гуренко, Людмила Мельянкова, Наталія Кузик,
доценти кафедри

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook