Національний університет біоресурсів і природокористування України відповідально реагує на коронавірус!

23 листопада 2020 року
     Відбулося чергове засідання Оперативного штабу Національного університету біоресурсів і природокористування України по профілактиці захворювань на коронавірус та запобіганню їх розповсюдженню.

     Цей штаб, створений за наказом ректора університету академіка Станіслава Ніколаєнка ще з моменту виникнення загрозливої епідемічної ситуації в Китайській Народній Республіці, безперервно діє вже близько 10 місяців! Очолює штаб проректор з навчальної і виховної роботи академік Сергій Кваша. Під його головуванням пройшло і це засідання.

     Було обговорено загальну ситуацію, пов'язану з коронавірусною пандемією, яка склалася на цей час в світі в цілому і, зокрема, в Україні! Але найбільшу увагу було надано детальному аналізу стану захворюваності на коронавірус серед студентів, науково-педагогічних працівників та співробітників університету. Цей аналіз базувався на даних щоденного моніторингу ситуації з захворюваннями серед студентів і персоналу на факультетах, в інститутах, в гуртожитках та в підрозділах НУБіП України. А інформація про ситуацію надходить в штаб щоденно планово, а при необхідності - і в терміновому порядку. Окрім даних про хворих, відслідковуються і контактні з ними особи. Все це є основою для оперативного планування всієї подальшої роботи університету в умовах загрозливої епідемічної ситуації.

    Оперативний штаб наголошує про необхідність подальшого, ще більш чіткого і своєчасного обліку всіх захворівших і оперативного інформування про них штабу. Жодний випадок не повинен бути пропущений! Бо це ще й дуже важливо для надання університетом допомоги тим, хто в ній має необхідність! Така настанова самого ректора університету Станіслава Ніколаєнка всім службам, керівникам університету, факультетів, підрозділів і Оперативному штабу. Задля покращення цього піклування штаб додатково закріпив всіх своїх членів кураторами за окремими факультетами і підрозділами.
     Одночасно штаб наголосив на необхідності ще більш глибокого контролю керівників за станом захворюваності в підпорядкованих структурах, буквально з увагою до кожного!

     Кожним членом Оперативного штабу було висловлене своє бачення можливостей по вдосконаленню його роботи. Звернули увагу на дотримання всіх вимог по документальній достовірності медичної інформації і даних про результати діагностичних тестувань на коронавірус.

      Також оперативний штаб вивчає доцільність створення в університеті запасу медичного кисню.
     Оперативний штаб і надалі продовжує спрямовувати всю роботу пов'язану з SARS-nCoV-2-2019: своєчасна комплексна реакція на кожний випадок захворюваності на COVID-2019 або підозру на нього, дезінфекційні, санітарні, протиепідемічні заходи, навчальний процес в онлайн-формі, дотримання носіння захисних засобів і соціально безпечної дистанції, виконання вимог по максимальному обмеженню усіх соціальних контактів.

     Під безпосереднім керівництвом ректора Станіслава Ніколаєнка, за сприяння його дружньої команди проректорів, за участі вчених університету і Оздоровчого центру НУБіП України вже вп'яте було проведене профілактичне імуноферментативне (IFA) тестування на наявність в крові досліджуваних антиглобулінів M і G, що свідчать про гостру стадію коронавірусного захворювання або видужання після нього тим, кому це було доцільно за медичними критеріями!

     Вся, необхідна за відповідністю до ситуації, робота продовжується зважено і відповідально!
     Тільки спільними зусиллями ми здатні впоратись!

 


Вячеслав Крупка,
директор Оздоровчого центру НУБіП України,
лікар вищої категорії

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook