Фінальний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

16 листопада 2020 року
     5-8 листопада 2020 року пройшов завершальний ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук. До складу журі секції "селекція і генетика" увійшли викладачі кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського: Наталія Башкірова - голова журі, Олександр Макарчук та Юлія Дмитренко - члени журі.
     Увазі членів журі було представлено роботи було представлено наступні роботи:
     Мірошніченко Микола. Виконав роботу на тему: використання молекулярних маркерів для встановлення філогенетичних залежностей видів роду iris l.
     Підлипенець Олексій. Виконав роботу на тему: miR-34a, miR-124a, miR-155 як лабораторний маркер ефективності хіміотерапії при аденокарциномі молочної залози.
     Бородай Олена. Виконала роботу на тему: аналіз сортів пшениці озимої за основними параметрами якості зерна.
     Зимницький Валерій. Виконав роботу на тему: особливості репродуктивного розвитку кавуна кормового і кавуна столового при різних погодних умова в південному регіоні України.
     Макрушина Анна. Виконала роботу на тему: сортовипробування картоплі української та зарубіжної селекції
     Максимів Микола. Виконав роботу на тему: центромера та онкогенез гострих лейкозів.
     Самойлічь Юлія. Виконала роботу на тему: оцінка різних методів насіннєвого розмноження екологічно перспективного інтродуцента –  paulownia tomentosa (thunb.) Steud.
     Труфан Катерина. Виконала роботу на тему: мінливість поведінкових ознак особин drosophila melanogaster, мутантних за геном paralytic або із функціональним нокаутом даного гену.
     Рибка Вероніка. Виконала роботу на тему: оцінка індрукованих мутацій в популяції drosophila melanogaster за впливу похідних гідразинів з піримідиновим циклом.
     Таранченко Андрій. Виконав роботу на тему: реалізація генетичного потенціалу сучасних сортів сої в умовах Північного Степу України.
     Шарлай Олександр. Виконав роботу на тему: вплив вуглеводів на карбонілювання білків у нокаутної cat2cat3 лінії рослин arabidopsis thaliana за дії теплового стресу.
   
     Всі роботи були вартими уваги, а їх автори обіцяють не зупинятися на досягнутому і продовжувати підкорювати світ науки !
 
Юлія Дмитренко
асиситент кафедри генетики, селекції
і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook