Технології точного землеробства від лектора-менеджера з розвитку бізнесу ТОВ "Байєр" Сергія Сичевького

10 листопада 2020 року

 

9 листопада на агробіологічному факультеті відбулася онлайн-лекція з менеджером з розвитку бізнесу ТОВ "Байєр" Сичевським Сергієм на тему “Технології точного землеробства”.

Лекцію відвідала значна кількість студентів різних курсів, оскільки в даний час виникає необхідність в спеціалістах даного напрямку, які зможуть підвищувати ефективність використання ресурсів за допомогою сучасних технологій.

 

Лектор детально розповів що ж таке “точне землеробство”, технології глобального позиціонування (GPS), географічні інформаційні системи (GIS), технології оцінки врожайності , технологію змінного нормування і технології дистанційного зондування землі.

Суть точного землеробства в тому, що обробка полів проводиться в залежності від реальних потреб вирощуваних в даному місці культур. Ці потреби визначаються за допомогою сучасних інформаційних технологій, включаючи космічну зйомку. При цьому кошти на обробітки (елементи технологій) диференціюються в межах різних ділянок поля, даючи максимальний ефект при мінімальному збитку навколишньому середовищу і зниженні загальної витрати ресурсів що застосовуються.


Також було цікаво дізнатися про принцип роботи системи приладів супутникової навігації.

 

Накопичення статистичних даних (куди і скільки внесли кожної діючої речовини) і отриманих результатів дозволяє застосовувати різні види аналізу з тим, щоб в подальшому коригувати  дози для отримання максимальної віддачі.

Ми зрозуміли, що агроном - складна аналітична професія, вміння аналізувати ґрунтові умови, ріст і розвиток рослини, урожайність і зберігання продукції.

 

Оксана Семенюк

Магістр 1 року навчання

агробіологічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook