Техніко-технологічне переснащення освітнього процесу в центрі роботи ректорату

7 листопада 2020 року
     Упродовж 2020 ріку університет продовжував вже кількарічну практику покращення матеріально-технічної бази навчального процесу. Відповідно до рішення ректорату, окремих доручень ректора, академіка Станіслава Ніколаєнка, з коштів університету було виділено майже 5 млн грн на придбання інформаційно-технологічного обладнання для навчання – проведення лабораторних і практичних занять за всіма 22 галузями освіти і науки та понад 40 спеціальностями університету. Подані директорами і деканами ще у квітні заявки на оголошення закупівель були сплановані за календарним планом і в цілому стосувалися широкого переліку товарних груп.

     За весь період, від зібрання заявок і до нині – передачі товарів зі складу, проведена важлива і складна організаційна, документальна, фінансова робота усього колективу університету, пов’язаного з тендерними процедурами. Проректором з навчальної і виховної роботи, відповідальною за освітні закупівлі Діченко А., подано до тендерного комітету і реалізовано понад 95 різногалузевих державних закупівель для навчального процесу та дистанційної освіти в університеті. Як результат – майже всі виділені на закупівлі обладнання кошти використанні. Так, зокрема, придбано і передано замовникам – блоку інститутів і факультетів соціальних і поведінкових наук, менеджменту, права понад 100 комплектів комп'ютерного обладнання новітніх зразків, моніторів та системних блоків, відеоапаратури, високоточних камер, мультимедійного обладнання (проектори, відеокамери, тощо). Їх ефективне функціонування в онлайн-освіті в умовах світової пандемії “COVID-19” будуть забезпечувати також нові 10 пакетів ліцензованого програмного забезпечення від провідних компаній виробників.

  

  

     Сучасне геодезичне обладнання поповнить лабораторії факультету землевпорядкування, адже на суму близько 300 тис. грн придбано геодезичного інвентарю. Підсилилися технічним обладнанням, а це – два автоматизовані лабораторні стенди навчального типу, роботи маніпулятори, демонстраційні набори, понад 50 комплектів приладів для будівельних, конструкторських занять ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та факультет конструювання і дизайну. Агробіологічний і механіко-технологічний факультети замовили 10 одиниць тракторів, садової техніки (фрези, повітродувки, тощо) для студентів освітніх програм з агрономії і агроінженерії. Дослідженням моделей управління сприятимуть десять новітніх дронів та пакетів з програмування їх роєвих польотів.

  

     Також серед об’єктів закупівель окремої уваги заслуговує обладнання лабораторії синхронного перекладу для студентів філологічних спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету, її оснащення є високотехнологічним і зразковим для всіх вишів країни.
     Проведені закупівлі спрятимуть модернізації і сучасному розвитку матеріально-технічної бази НУБіП України, підвищенню якості освітнього процесу, створенню належних умов для навчання студентів.

     Вже нині ректором дані доручення директорам інститутів і деканам факультетів щодо формування нових замовлень з покращення і радикального оновлення освітнього процесу технологічним обладнанням на 2021 рік.

Сергій Кваша,
проректор з навчальної і виховної роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook