Ректорат: якість дистанційного навчання, збереження здоров’я та подготовка до зими

26 жовтня 2020 року
     26 жовтня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Окрім традиційних питань стану здоров’я студентів, співробітників і аспірантів, обговорювалися й підсумки місцевих виборів в столиці, зокрема на дільницях, що розташовані на території університету. Вони відбулися у відповідності до закону, без порушень і з дотриманням громадського порядку. Середня явка на цих дільницях становить 23%. Результати будуть повідомлені центральною виборчою комісією до 6 листопада.

 

  

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про роботу Оперативного штабу, який постійно відслідковує стан захворюваності на гострі респіраторні інфекції, зокрема коронавірус. Навчальний процес триває в дистанційному режимі. Минулого тижня в університеті пройшли акредитацію п’ять освітніх програм.

     Учений секретар Оксана Барановська повідомила проекти порядків денних на засідання ректорату та вченої ради, які пройдуть цього тижня.

     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій поінформував про проведення дебютів першокурсників онлайн.
     Керівники профспілкових організацій студентської Олексій Мельник та співробітників Ростислав Тарасенко доповіли про надану допомогу захворівшим на коронавірусну хворобу.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про участь у форумі Асоціації європейських університетів наук про життя, присвяченому діяльності закладів вищої освіти в умовах пандемії. Усі наполягають на тому, що навчальний процес вже не буде таким, до якого ми звикли, проте повністю перейти на онлайн навчання не вийде. Також минулого тижня на запрошення посла Аргентинської республіки представники університету брали участь круглому столі, де піднімалося питання співпраці та академічні обміни.

  

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко повідомив про поточні ремонти, які тривають в університеті, зокрема на тижні планується відновити асфальтове покриття на доріжці від гуртожитку №12 в сторону вул.Блакитного.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на фінансуванні наукових проектів, завершенні посівної кампанії в навчально-дослідних господарствах, заміні посад та оголошенні конкурсу на вакантні місця науково-педагогічних працівників.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – контролювати якість дистанційного навчання, тримати зв’язок з усіма студентами, активно залучити першокурсників на безкоштовні курси з математики, фізики, хімії, біології, більш ретельно готувати акредитаційні справи освітніх програм, унормувати спеціальності у відповідності до кафедр та ННІ і факультетів, внести пропозиції щодо проведення днів відкритих дверей, проаналізувати закупівлю навчального обладнання для всіх структурних підрозділів. Оксані Барановській – організувати засідання вченої ради та ректорату, звернути увагу доповідачів на дотримання регламенту.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook