Грошова оцінка сільськогосподарських земель в Україні – тема українсько-американського вебінару

23 жовтня 2020 року
     Розвиваючи співробітництво із Консорціумом з питань розвитку сільського господарства України (CURAD), до складу якого входять Університет штату Пенсільванія, Університет штату Огайо, Університет штату Канзас, Університет штату Луїзіана та Університет Міссурі, на факультеті землевпорядкування був проведений вебінар, на якому українські та американські викладачі обговорили питання оцінки сільськогосподарських земель.

     Ключову презентацію для американських колег зробив завідувач кафедри землевпорядного проектування, д.е.н. Андрій Мартин. У своєму виступі він надав представникам групи CURAD CORE та Американського товариства управляючих ферм та сільськогосподарських оцінювачів (ASFMRA) короткий огляд методик оцінки земель сільськогосподарського призначення за часів незалежності України, принципові відмінності між різними видами землеоціночних робіт, актуальні проблеми створення відповідних геопорталів, інформаційного забезпечення оцінки, а також практики проведення аукціонів щодо передачі у оренду земель сільськогосподарського призначення.

     Значну зацікавленість американських колег викликали особливості функціонування кадастрової системи в Україні, застосування даних дистанційного зондування землі для оцінки стану використання сільськогосподарських земель. Були обговорені потенційні напрями надання підтримки з боку CURAD у просуванні до сталого сільськогосподарського землекористування, зокрема у частині запровадження масової оцінки земель, а також консультування щодо практики консолідації земель сільськогосподарського призначення.

Тарас Євсюков,
декан факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook