Відбулось вже п’яте в цьому році засідання комісії з етики та академічної доброчесності в онлайн режимі

23 жовтня 2020, 9:25

    22 жовтня 2020 р. в університеті відбулось п’яте в цьому році засідання комісії з етики та академічної доброчесності, що проходило в онлайн-режимі з використанням платформи Cisco Webex Meeting.
    Нагадаємо, що ця комісія була створена згідно наказу ректора університету № 871 від 06.08.2018 р. Тож, ось уже впродовж понад двох років члени комісії розглядають та аналізують окремі випадки можливого порушення академічної доброчесності на підставі протоколів аналізу звіту подібності перевірених текстів навчальних видань у програмі Unicheck.
   Під час засідання Сергій Кваша, голова комісії, проректор з навчальної і виховної роботи вкотре наголосив на неухильності дотримання основних принципів академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу, оскільки це є одним із пріоритетних завдань університету, що направлене на підвищення якості освіти.

   Секретар комісії, Тетяна Кіщак, доповіла про результати перевірки навчальних видань на ознаки плагіату, зазначивши, що наразі щодня перевіряють від 2 до 5 навчальних видань, тоді як загалом за 2020 р. перевірено 101 видання, а також представила детальний аналіз 6 навчальних видань науково-педагогічних працівників університету, які, за підсумками детального обговорення рекомендовано до розгляду навчально-методичною радою університету.

   Слід відмітити, що зараз в умовах карантину перевірка навчальних видань на ознаки плагіату проводиться в онлайн режимі, для цього потрібно лише відправити видання у форматі Word на електронну адресу [email protected].

Лариса Мельничук,
заступниця директорки
наукової бібліотеки

 

 

 

 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook