Співпраця кафедри терапії і клінічної діагностики з компанією «Рояль Канін Україна» задля отримання сучасних знань із дієтології дрібних домашніх тварин триває

12 жовтня 2020 року
     В рамках навчального курсу дисципліни «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин» наприкінці вересня була проведена онлайн-лекція «Годівля котів у різні вікові періоди», під час якої студенти розбиралися з анатомо-фізіологічними особливостями травної системи котів, їх фізіологічними потребами та методами корекції раціону у різні вікові періоди. Як і попередні заняття, лекцію було організовано доцентом кафедри терапії і клінічної діагностики Наталією Бойко в онлайн-режимі за допомогою платформи Cisco Webex Meetihg.


     Хто є предком домашнього кота? Які поведінкові характеристики споживання корму у кота? Чи можна коту тривалий час голодувати? Ці та інші питання висвітила в своїй лекції Наталія Дячек, фахівець з наукових комунікацій компанії «Рояль Канін Україна».


     Особливу увагу лектор акцентувала на фізіологічних особливостях травлення кота, що еволюційно склалися під впливом одомашнення тварини. Як виявляється травна система і харчові потреби котів значно відрізняється від таких у собак. Розповіла лектор і про вікові періоди, які слід враховувати при складанні раціону для котів.


     Під час лекції знову було багато інтерактивних запитань від лектора. Потрібно було дати відповіді, чи розрізняють коти смаки, чи розрізняють коти солодкий смак? В якому віці котів можна вважати дорослими, а в якому зрілими? Учасники відеоконференції активно долучалися до дискусії в чаті.


     В процесі обговорення лекції надійшло багато запитань від студентів. Лектор Наталія Дячек визначила найбільш цікаве і актуальне запитання. Переможцем в обговоренні визнала студентку Діану Бєлокур, якій було презентовано термочашку від компанії «Рояль Канін Україна».
     Учасники відеоконференції поставили високу оцінку проведеній лекції.
     Дякуємо компанії «Рояль Канін Україна» і особисто Наталії Дячек за плідну співпрацю.

Доцент Бойко Наталія


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook