Бібліотечний вересень: книжковий світ філій гостинно приймає першокурсників

28 вересня 2020 року

 Книжковий світ – то особливий світ.
Він, як магніт, притягує до себе…

(Олександр Афонін, 2015 р.)

   Нещодавно відзвучали фанфари посвяти першокурсників у студенти… І розпочалось захопливе студентське життя, що наповнюється щоденно новими знаннями і новою цікавою інформацією. А яке ж навчання без книги, без того безцінного досвіду наших викладачів і науковців, що відображено у численних підручниках, навчальних посібниках та інших виданнях, що є в наших книгозбірнях.

   Тож наразі у всіх філіях наукової бібліотеки триває запис першокурсників та видача їм необхідної навчальної літератури. Так, зокрема, впродовж першого тижня у філіях зареєструвалось 611 студентів першого курсу, яким було видано 1931 примірник необхідної літератури.

   Слід зазначити, що у кожній філії книгозбірні щороку проводяться заняття з інформаційної культури, на яких бібліотекарки знайомлять першокурсників з електронними ресурсами наукової бібліотеки, а саме: електронним каталогом, електронною бібліотекою, цифровою бібліотекою та онлайн послугами, що надає бібліотека своїм користувачам. Загалом, за перший тиждень навчання, було проведено 5 занять з інформаційної культури для першокурсників факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології, агробіологічного, тваринництва та водних біоресурсів.

   До речі, обслуговування користувачів та проведення занять як в центральній бібліотеці, так і у філіях відбувається згідно санітарних вимог в умовах адаптивного карантину.

    Важливо відзначити, що у кожній філії наукової бібліотеки є затишний читальний зал з вільним доступом до Wi-Fi, де можна і попрацювати, і відпочити. Наприклад, у філії наукової бібліотеки у навчальному корпусі №6 майбутні землевпорядники та юристи приходять до читальної зали за інтелектуальним релаксом: зіграти партію в шахи. До речі, науково доведено, що заняття шахами зміцнюють пам’ять, розвивають аналітичні здібності й уяву, допомагають удосконалювати такі риси вдачі, як організованість, цілеспрямованість, об’єктивність.

   Приємно відзначити, що, окрім підручників з вищої математики, фізики, української мови, нинішніх першокурсників цікавить і художня література, як зазначають бібліотекарки філії у навчальному корпусі №11.
   Тож, шановні студенти, запрошуємо отримати книги та ознайомитись з електронними ресурсами та онлайн-послугами бібліотеки тих, хто ще не встиг цього зробити.

Олена Литовченко і Лариса Задерилова,
завідувачки філій наукової бібліотеки
у навчальних корпусах № 6 та № 11

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook