Студентська чоловіча збірна НУБіП України з пляжного футболу – володар Кубку України серед чоловічих команд ЗВО 2020 року

13 вересня 2020 року
     У середу, 9 вересня на пляжному стадіоні київського Гідропарку стартував фінальний етап Кубку України з пляжного футболу серед чоловічих та жіночих команд ЗВО 2020 року. Протягом трьох днів за звання володаря Кубку України змагалися чоловічі команди з таких вишів, як Національний університет харчових технологій, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національна академія внутрішніх справ, Запорізький національний університет.

     Першою командою-суперником для наших хлопців стала команда з НУХТу. Матч видався досить складним, адже збірна НУБіП України грала обмеженим складом, бо більшість гравців були задіяні у матчі Чемпіонату України Ю-19 з футболу, який одночасно відбувався на стадіоні нашого університету.
     Гра розпочалася не на нашу користь, одразу на першій хвилині збірна НУБіП України пропустила гол у власні ворота, і через декілька хвилин команда-суперниця подвоїла свою перевагу. Лише на 7-й хвилині матчу Максим Солонина (гуманітарно-педагогічний ф-т) зміг зменшити відставання.

     Під кінець першого періоду наші футболісти вирівняли гру, а у другій 12-ти хвилинці навіть вивели збірну НУБіП України вперед з рахунком 6:4. Вдало відпрацював у воротах, відбиваючи атаки суперника Богдан Козій (ф-т аграрного менеджменту). Чотири голи забив Максим Солонина і ще по одному разу відзначилися у воротах НУХТу Антон Вацюк (гуманітарно-педагогічний ф-т) і Олег Ставничий (ф-т аграрного менеджменту). Але, на жаль не змогли втримати перевагу. Далася в знаки втома, адже наші хлопці грали практично без замін, і за декілька хвилин до кінця поєдинку пропустили прикрі два голи. Гра завершилася з рахунком 6:6.
     За правилами пляжного футболу нічия неможлива, обов`язково має бути визначено переможця матчу. Тому за нічийного результату в основний час даються ще три хвилини, якщо не визначено переможця і в додатковий час, то призначається серія пенальті до виявлення переможця. Тож поєдинок НУБіП України – НУХТ дійшов до серії пенальті, в якій наша команда одержала перемогу.

     У четвер на нашу збірну чекав не менш амбітний суперник – це команда НАВС. Збірна НУБіП України підсилилася новими гравцями, які тільки вступили до лав нашого університету на спеціальність «Фізична культура і спорт». У ворота став Ростислав Сидоренко, до першої четвірки додалися Олександр Ходаченко і Артем Кияниця.
     Перший період хлопці звикали до піску, і ніяк не могли вразити ворота суперника. На початку другого – поспіль пропустили два м`ячі, що змусило мобілізуватися, і на 20-й хвилині матчу вдалий постріл Артема Кияниці завершився взяттям воріт. А через декілька хвилин Максим Солонина забив другий гол і зрівняв рахунок. Суперники відповіли влучним ударом, але Назарій Мануков перехопивши м`яч на 27-й хвилині зрівняв рахунок – 3:3.
     Та пляжний футбол тим і цікавий, що можна побачити найбільшу кількість голів за досить короткий проміжок часу. Так відбулося і цього разу. Тільки наші хлопці зрівняли рахунок, як підступний відскок від піску надав шанс суперникові, який вони і не прогавили. Знову потрібно було відіграватися. Та ще лишалося достатньо часу і наші хлопці ним скористалися. Вдале вкидання м`яча Ростиславом Сидоренко реалізував Максим Солонина на 33-й хвилині – і знову нічия – 4:4. До кінця матчу залишилося 3 хвилини – досить багато часу для пляжного футболу. Суперники хотіли підвищити темп за рахунок швидкого введення м`яча воротарем, але помилка захисника НАВС призвела до автоголу у власні ворота за 2 хвилини до кінця матчу. Рахунок став 5:4 вже на користь НУБіП України. На останніх хвилинах наші гравці перейшли у захист і надійно відбивали усі спроби суперника вразити ворота. Матч завершився перемогою збірної НУБіП України.

  

     Нарешті, третій день мав визначити володаря Кубку України. Нашу збірну задовольняла перемога у будь-який час. Команда ЗНУ була також налаштована лише на перемогу. Рахунок відкрила збірна НУБіП України. Вдало реалізував гольовий момент Ігор Макаренко (агробіологічний ф-т), а через декілька хвилин Андрій Лановенко (гуманітарно-педагогічний ф-т) подвоїв перевагу. На жаль, така ситуація тривала не довго. Гравці ЗНУ скористалась прикрими помилками нашого захисту і зрівняли рахунок. Перша 12-ти хвилинка завершилася з нічийним результатом.
     Гра була рівною майже до середини другого тайму, а потім невдалий сейв після прострілу суперника і прикрий рекошет від писку змусив нашу збірну знову відіграватися. Максим Солонина після потужного пострілу з бокової лінії на 21-й хвилині скоротив відставання до одного голу – 3:4. Але відразу після розіграшу командою суперника м`яча з центра поля, гравець ЗНУ знову збільшив перевагу до двох голів. Через хвилину Максим Солонина зробив дубль і рахунок став 4:5 на користь запоріжців.

     Наші хлопці активізували дії у нападі намагаючись зрівняти рахунок, але забули про захист і отримали гол у власні ворота. Знову лишалося три хвилини до кінця поєдинку. Здавалося, що перемога втрачена, але Максим Солонина, обігравши двох захисників суперника оформив хет-трик. А крапку у матчі після введення м`яча у гру нашим воротарем, поставив Ігор Макаренко, зрівнявши рахунок. І знову нічия – 6:6.
     У додатковий час переможця також не було виявлено, і на команди чекала серія пенальті. Переможний гол забив Назарій Мануков, який добре відпрацював протягом всієї гри у захисті майже не міняючись. І, нарешті, бажаний Кубок України з пляжного футболу у нашої збірної!

 

Вітаємо чоловічу збірну НУБіП України з пляжного футболу з перемогою, і бажаємо подальших успіхів!

 

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook