Відбулась виробнича практика у магістрів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»: практика – це коли ми на крок ближчі до професійної діяльності!

25 липня 2020 року

 Теорія –це коли все відомо, але нічого не працює. Практика – коли все працює, але ніхто не знає чому. Ми ж об’єднуємо теорію та практику: нічого не працює… і ніхто не знає чому.
Альберт Ейнштейн

    Після закінчення навчального семестру навчальним планом підготовки магістрів І року навчання спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» передбачена виробнича практика, яка покликана остаточно підготувати студента до професійної діяльності, а вона у землевпорядників дуже різноманітна й багатогранна!

    Відтак, наші студенти перед літніми канікулами мають можливість удосконалити свої знання та уміння проходячи виробничу практику на різноманітних підприємства, установах, організаціях, органах державної влади та місцевого самоврядування в усіх куточках нашої держави.

    Ключовими факторами для забезпечення якості освітнього процесу під час проходження практики є: база практики; рівень підготовки керівника практики; напрями діяльності підприємств чи організацій. У цьому контексті, магістри факультету землевпорядкування НУБіП України мають доволі широке коло для обрання бази практики й сфери діяльності, що стало можливим завдяки відкритості факультету до співпраці, в тому числі із Радою роботодавців факультету, університету.

    До основних місць проходження практики майбутніх фахівців варто віднести Держгеокадастр і його структурні підрозділи, Інститут землекористування НААН України, ДУ «Інститут охорони ґрунтів», Саморегулівна громадська організація «Асоціація фахівців землеустрою України» (АФЗУ), Асоціація «Земельна спілка України (ЗСУ), ПрАТ «Систем Солюшнс» та багато інших приватних підприємств у сферах оціночної, землевпорядної, геодезичної, містобудівної діяльності чи агробізнесу, в тому числі які є співучасниками та партнерами вищезгаданих громадських організацій.

   У підсумку, окрім того, що магістри отримують практичні вміння та закріплюють знання на виробничій практиці, вони також мають можливість зрозуміти який напрям професійної діяльності їм імпонує – громадська; робота в органах влади; агробізнес; приватних землевпорядних, геодезичних, містобудівних компаній із перспективою заснування власних підприємств.

    Цьогоріч, студенти звітували про проходження виробничої практики у режимі «онлайн», адже навчальний процес безперервний й карантинні обмеження йому не завада. А сама виробнича практика магістрів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» факультету землевпорядкування НУБіП України у 2020 році проходила у змішаному форматі, як безпосередньо на підприємствах, так й у дистанційному режимі, що залежало від специфіки діяльності підприємства та обов’язків практикантів.

Ст. викл. кафедри управління земельними ресурсами,
Колісник Г.М.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook