Вступна кампанія та стан підготовки до навчального року – топ-питання засідання завідувачів кафедр факультету землевпорядкування

21 липня 2020, 12:57

Ряд надважливих робочих питань було розглянуто на засіданні адміністрації і керівників структурних підрозділів факультету землевпорядкування 20 липня 2020 року. Декан Тарас Євсюков в онлайн режимі провів чергове засідання із завідувачами кафедр, а "гарячу" інформацію та невідкладні доручення необхідно донести до усього колективу факультету землевпорядкування.

Головним питанням наради стало обговорення результатів складання ЄВІ й вжиття відповідних заходів. Необхідно відзначити, підкреслив Тарас Євсюков, що для наших бакалаврів цей іспит виявився непростим випробуванням, адже 19 наших випускників не подолали прохідний поріг. Тепер всі вони готуються до "третьої хвилі", що пройде восени. Що це означає для нас? По-перше, незважаючи на те, що поки це не фахове випробування, а лише іноземна мова, студенти мають бути добре підготовлені, вмотивовані до самостійного навчання та вивчення мови. По-друге, не припиняти підвищувати якість навчального матеріалу. Не розслаблятися, а використати літній період на проходження онлайн семінарів та курсів, брати участь у фахових тренінгах і слідкувати за змінами у законодавстві, загалом, бути завжди на часі. А сьогоднішнім третьокурсникам вже потрібно інтенсивно готуватися до складання ЄВІ у 2021 році.

Вступна кампанія та "економічний нокдаун COVID-19" вже вносять свої корективи у формування штату підрозділів і як не прикро, але скорочень не оминути. Очільник факультету твердо заявив - залишаться лише найкращі, буде проаналізовано кожен пункт діяльності співробітника, особливо за останній рік. Так, аналіз роботи факультету у розрізі показників рейтингу «ТОП-200 Україна» показав, що ми добре себе позиціонуємо за такими критеріями як результати вступної кампанії 2019, публікаційна активність у базі Google Scholar, участь студентів у Всеукраїнських студентських олімпіадах і наукових конкурсах. Водночас "просіли" за таким критерієм як кількість публікацій Scopus з розрахунку на одного НПП (2019-2020 рр.). Попри те, що за цей період співробітники факультету стали авторами 13 таких статей, у 18 НПП факультету немає жодної публікації у цій реферативній базі. Завдання зрозуміле – докласти зусиль і поліпшити показники освітньої та наукової діяльності.

Тарас Олексійович наголосив, що у липні-серпні на факультеті тривають навчальні та виробничі практики. Керівники кафедр мають тримати на контролі освітній процес і рівень засвоєння матеріалу студентами. Щодо організації навчального процесу в осінньому семестрі з урахуванням епідеміологічної ситуації, то чекаємо остаточного рішення ректорату та рекомендацій міністерств освіти і науки та охорони здоров’я. Водночас декан переконаний, що навчальний семестр зі студентами 2-4 курсів потрібно розпочинати вже у серпні та інтенсивно проводити лабораторні заняття з тих дисциплін, що вимагають використання спеціальних приладів, обладнання, програмних продуктів інакше ми втратимо на якості підготовки.

На останок, декан факультету закликав усіх активізувати роботу зі школярами та випускниками коледжів. Завершилося ЗНО, абітурієнти, у більшості, визначилися з подальшим навчанням. Варто не лише контролювати вже загітованих, а й залучати нових. Завідувачі кафедр мають бути в курсі, чим займаються співробітники, слідкувати за виконанням індивідуального плану, незважаючи на період відпусток. В серпні - стартує активна фаза вступної кампанії. У ній беруть участь не лише члени відбіркових комісій, а й увесь факультет. Трохи згодом буде складено план роботи щодо цього виду діяльності.

Також були розглянуті й інші поточні питання.


Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook