Інна Тацюк: споживання якісної продукції - запорука здорової нації, тому йду знову здобувати знання в НУБіП України

9 липня 2020 року

У 2003 році з відзнакою я закінчила магістратуру факультету ветеринарної медицини Національного Аграрного Університету.

Ветеринарія мене захоплювала, практика в ветеринарних клініках, щодня нові випадки та планові процедури… Пропрацювавши більше десяти років у ветеринарній сфері з дрібними тваринами та попробувавши себе у напрямку фармації, з плином часу хотілося пізнавати та опановувати нові горизонти та напрямки ветеринарного простору, враховуючи, що ветеринарна медицина стрімко почала розвиватися, йдучи в ногу з гуманною медициною. Так, випадково ставши учасником Молочно-м’ясного конгресу, я для себе відкрила, що АПК Ураїни стрімко рухається та розвивається. Сучасні сільські господарства розвиваються настільки стрімко і відкривають для спеціалістів нові можливості та перспективи. Познайомившись та поспілкувавшись з власниками та ветлікарями господарств та переробних підприємств, в тому числі і органічних, я зрозуміла, що більшість господарств в свої практиці використовують новітні технології та програмне забезпечення всіх технологічних процесів: від вибору сорту зерна та комплексної профілактики до отримання безпечної та якісної продукції. Саме від цієї ланки залежить якість продукції, яку ми споживаємо.

- Яка подія в житті надихнула ВАС продовжити навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК в НУБіП України?
- Побувавши на декількох господарствах, де закритий цикл виробництва-від доїння корів і кіз до прямого постачання молока на молокопереробний цех по виготовленню молочної продукції, я для себе зрозуміла, що якість продукції «закладається» саме на цьому етапі. Споживання якісної продукції-запорука здорової нації!

Я почала цікавитись літературою, сайтами, спілкувалась з фахівцями харчової галузі і дізналась про новий факультет в рідному університеті, який я закінчила 10 років тому! Доля розпорядилась так, що я попала працювати в німецьку компанію Heel, і тут в мене з’явилось бажання присвятити себе розробці якісної продукції , корисної для здоров’я , можливо спеціальноі продукції для дітей – для цього іприйняла рішення вступити на факультет «Харчових технологій та управління якістю продукції АПК» в магістратуру по спеціальності 181- Харчові технології .

- Що для ВАС НУБіП України? Це найкращий заклад сьогодні де Ви можете вдруге навчатись і стати ще раз успішною і щасливою?
Так, вважаю Національний Аграрний Університет (зараз НУБіП України), який я закінчила більше 10-ти років тому – найкращим закладом України з прекрасною навчальною базою і кваліфікованими педагогами, науковцями!

Цікавлюсь розвитком свого закладу , пишаюсь, що за останні роки –слава про наш університет так стрімко росте вгору, відкрито стільки нових спеціальностей , спеціалізацій , нових лабораторій!

Я дуже зраділа, що є можливість навчатись знову у своєму рідному закладі освіти , а ще мені було приємно взнати , що факультет харчових технологій знаходиться в корпусі 12, в якому пройшла моя юність!

Мрію бути кращою, креативною- здобути освіту фахівця європейського рівня, а набуті знання дадуть мені можливість працювати на провідних господарствах та переробних підприємствах нашої країни та втілювати всі задуми щодо покращення ситуації на ринку якісної продукції АПК, враховуючи, що Україна-аграрна країна, з величезним потенціалом.

Розмову вела Лариса Баль-Прилипко, декан факультету
харчових технологій та управління якістю продукції АПК

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook