Науковці кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу взяли участь у Міжнародній літній online школі Жана Моне «Європейські студії для сталого розвитку» в рамках проектів програми ЄС Еразмус+

26 червня 2020 року

 

       Наприкінці червня 2020 р. НПП кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу Д.І. Басюк, І.П. Кудінова та О.А. Локутоваприйняли активну участь в низці наукових заходів, організованих в рамках Програми імені Жана Моне та проектів програми ЄС ЕРАЗМУС+, зокрема у Міжнародній літній школі Жана Моне «Європейські студії для сталого розвитку».

      Програма імені Жана Моне – ініціатива Європейського Союзу, започаткована у 1990 році з метою пропагування європейської ідеї (ідеї Об’єднаної Європи) та поширення європейських студій в Європі та на інших континентах. Ця програма–одна з освітніх програм Європейського Союзу, мета якої полягає в підвищенні рівня знань та поінформованості суспільства в ЄС та поза його межами з питань європейської інтеграції, через стимулювання викладання, дослідницької діяльності з європейської інтеграції, зокрема стосунків ЄС з іншими країнами, та міжлюдського та міжкультурного діалогу. Починаючи з 2007 року програму Жана Моне інтегровано в більш загальну Програму навчання впродовж життя (Lifelong Learning Programme) нарівні з такими освітніми програмами як, наприклад, Еразмус Мундус.


       У рамках програми Жана Моне Європейський Союз виділяє кошти університетам на започаткування викладання дисциплін, пов’язаних з тематикою європейської інтеграції та розвитку наукової діяльності в зазначеній сфері. Дисципліни загалом стосуються розбудови європейської спільноти, європейського права, європейської економіки, європейської політики, історії європейської інтеграції тощо.
        Програми має три основні завдання:
      • поширення знань про євроінтеграційні процеси, підвищення рівня поінформованості суспільства через заохочення університетів, кафедр, викладачів до викладання дисциплін з європейської інтеграції та проведення досліджень;
   • активізація науково-теоретичних дискусій та громадських обговорень актуальних тем і проблем, осмислення сучасних феноменів європейської інтеграції, інтерпретація її минулого та пошук майбутнього шляхом організації науково-практичних конференцій, публічних дискусій і дебатів;
     • підтримка навчальних та науково–дослідних закладів, асоціацій, мереж, що спеціалізуються на європейських студіях.
    Європейські модулі Жана Моне: короткотермінові курси з питань європейської інтеграції, включаючи питання відносин ЄС з іншими країнами світу (обсягом не менше 40 навчальних годин на рік). Фінансується розробка та викладання короткотермінових курсів, спеціально розроблених для певних категорій громадян: студентів, університетська навчальна програма яких не включає європейських студій; учителів загальноосвітніх шкіл, які відчувають брак знань про ЄС, його устрій, систему управління, історію тощо; дорослого населення, представників громадянського суспільства, які не мали можливості дізнатися про європейську інтеграцію більше. Курси можуть бути багатодисциплінарними. Максимальний обсяг гранту на 3 роки – 21,000 євро.


       

      Міжнародна Літня Школа Жана Моне, що проводилась на базі Національного університету харчових технологій (м. Київ), в цьому році вперше пройшла у  форматі онлайн (zoom) конференції. Проте захід був максимально комфортним як для доповідачів, так і слухачів. Доповіді супроводжувалися онлайн презентаціями з наступними запитаннями/відповідями та короткими обговореннями. Слухачі, а їх було понад 70 осіб, мали можливість задавати питання через аудіо/відео зв’язок та у чаті як після доповідей, так і під час доповідей.
         В роботі літньої школи прийняли участь професорсько-викладацький склад провідних вишів України, Німеччини, Фінляндії, Чехії та ін. країн.
         Пряма трансляція заходу - на YouTube: https://youtu.be/Gcj__mO-EoQ

 

Олена Локутова
доцент кафедри туристичного та г
отельно-ресторанного бізнесу і консалтингу 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook