Права студентської молоді в полі зору Уповноваженого Верховної Ради з прав людини: відеоконференція зі студентами і викладачами університету

26 червня 2020 року
     25 червня 2020 року за участю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової відбулась відеоконференція зі студентами та викладачами, присвячена Дню Конституції та Дню молоді.

     У відеоконференції за дорученням ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка взяли участь проректор з навчальної і виховної роботи академік Кваша С.М., директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Ржевський Г.М., голова студентської організації університету Павелко О.О., студентський омбудсмен Долінська А.О. та голови студентських організацій факультетів та інститутів університету - Кушпій Д.С., Сегеда О.Я.

     На зустрічі обговорено питання організації співпраці для створення спільного освітнього простору, для підвищення рівня обізнаності студентської молоді про права і обов'язки, які закріплені в основному Законі України - Конституції України. Саме на цьому наголосила під час виступу Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, зазначивши, що це зможе зменшити рівень "неофіційного" працевлаштування та мінімізувати фінансову залежність.

     Студентів же цікавили питання відновлення їхніх прав на навчання і повернення в аудиторії, але пані Людмила зазначила, що головна цінність в нашій країні – це життя і здоров'я людей, тому рішення стосовно введення карантину з частковим обмеженням прав громадян є правильним, його потрібно розуміти і підтримувати, розуміючи, що це тимчасові заходи. Людмила Леонтіївна подякувала за підтримку її ініціатив та пообіцяла всіляко сприяти реалізації і відстоюванню прав студентської молоді нашої країни.

     Із зацікавленням сприйняли учасники відеоконференції ідею С.М. Кваші про проходження студентами нашого університету практичного навчання у структурах Уповноваженого, про розробку сумісних проєктів на базі юридичного факультету за участі студентів юридичних спеціальностей, про працевлаштування випускників у структурах Уповноваженого з прав людини.

     На завершення зустрічі учасники зазначили про наміри щодо подальших зустрічей за участю Уповноваженої Верховної Ради з прав людини, тож чекатимемо практичних кроків студентів і викладачів нашого університету для їх здійснення!

 

     А ще – учасники відеоконференції привітали представників студентської молоді з прийдешнім святом – Днем молоді, майбутнього нашої України!

 

     Адміністрація університету теж щиро вітає студентство з Днем молоді і Днем Конституції – оберега наших прав і свобод! Кожен з вас – неперевершена талановита особистість, наш скарб, скарб родини, батьків, рідної нашої держави. Бажаємо вам всебічного міцного здоров᾽я – духовного, фізичного, психічного і соціального-, здійснення мрій і професійної самореалізації. Пишаємось вами!

 

 

Кваша С.М.,
проректор з навчальної і виховної роботи
Ржевський Г.М.,
директор ННЦ ВР і СР  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook