Марія Павленко обирає спеціальність "Публічне управління та адміністрування" у НУБіП України

25 червня 2020 року
 
       «Я обираю спеціальність «Публічне управління та адміністрування» в НУБіП України, адже хочу бути такою ж успішною, як моя мама»- говорить абітурієнтка Марія Павленко.
 
 
       Моя мама для мене взірець у всьому! Вона найкраща мама і успішний керівник. Вона завжди навчається і завжди посміхається життю, торуючи життєві перешкоди.
        Моя мама, Павленко Людмила Андріївна, заступник начальника «Укрморкартографії» - це єдине в Україні спеціалізоване стратегічне державне підприємство з виготовлення і видання офіційних навігаційних карт, карт внутрішніх водних шляхів та посібників для плавання. Для зайняття цієї посади потрібна була спеціальна управлінська освіта, тому вона вступила та успішно закінчила навчання за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» в НУБіП України.
 
 
 
 
                 Маріє, розкажіть, будь ласка, коротко про себе.
         У цьому році я закінчую 11 клас. Маю товариський характер, легко будую відносини з людьми різного віку та маю лідерські якості, тому найбільше мене приваблює спеціальність «Публічне управління та адміністрування», яка надає конкретні навички у розумінні різноманітних аспектів діяльності держави, вчить перемогам та формує майбутніх лідерів.
 
 
 
                     Які переваги НУБіП стали вирішальними у виборі закладу вищої освіти?
                     Планую вступати до НУБіП України на спеціальність «Публічне управління та адміністрування» з декількох важливих, на мій погляд, причин. Перше, що утверджує мене у цьому виборі - це успішний досвід моєї мами. Друге, на що я безумовно звернула увагу, НУБіП України роками тримає першість і входить до десятки кращих університетів країни, є сьомим за підсумками Консолідованого рейтингу вузів України та тримає 3-тє місце серед вишів міста Києва - це надзвичайно важливий показник, адже в період тотальних змін якісної перебудови освітньої галузі, далеко не всі виші зможуть вижити, багато з них буде закрито, а це значить, що студенти цих вузів будуть мати неабиякі проблеми. Третє, надзвичайно важливе питання -
працевлаштування за спеціальністю після закінчення вишу. Спеціальність «Публічне управління та адміністрування» дає унікальну можливість працевлаштування, оскільки в кожному населеному пункті, в місті і селі, в кожному органі державної виконавчої влади (міністерствах, агентствах, державних установах і підприємствах, адміністраціях), в органах місцевого самоврядування на посадах мерів та їх заступників, секретарів, на посадах керівників всіх комунальних закладів (зокрема закладів охорони здоров’я) мають бути люди зі спеціальною освітою за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». І я, подорожуючи світом, на власні очі впевнилася в тому, що люди з такою освітою - це успішні керівники і особи, які мають достатні і стабільні доходи. Диплом за цією спеціальністю є затребуваним на ринку праці й окрім цього, це підтверджує і моя мама, яка підтримує зв’язок із своїми одногрупниками по НУБіП України і розповідає, що всі ті, з ким вона навчалася працюють за спеціальністю. Четверта перевага, яку ми обговорювали з мамою, це висококваліфікований професорсько-викладацький склад, що забезпечує викладання дисциплін за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Мама часто наголошує, що знання та навички, які вона отримала в університеті, стали у нагоді в її роботі та допомагають просуватися службовими сходинками. П’яте, я переглянула сайт НУБіП України і була приємно вражена інформацією про різнопланові заходи, в яких беруть участь бакалаври зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Це і наукові конференції за участю найвищих посадових осіб держави, і зустрічі з представниками органів публічної влади, різноманітні культурні заходи, тобто все те, що робить студентське життя насиченим, цікавим і незабутнім.
 
 
 
 
-           Які якості допоможуть Вам при опануванні професії?
– Моє дитинство було наповнено різними захопленнями. Найбільше мені подобалось створювати та планувати. Свої мрії я втілювала у малюванні та творчості. Мені подобалося формувати складні та нестандартні образи й підходи до цього. З часом я зрозуміла, що вмію формувати свій критичний погляд на речі, суспільство та взаємовідносини у ньому. Додатково до цього мене підштовхнули тривалі мандрівки до Кореї, Японії та Тайваню, де я перебувала з навчальними цілями, як модель провідного агентства «Kmodels», що засновано всесвітньовідомою українською топ-моделлю Аллою Костромічевою. Цей досвід допоміг мені сформувати дисциплінованість та конкретність у досягненні поставленої мети. Обрана у НУБіП України спеціальність «Публічне управління та адміністрування» дозволить мені реалізувати себе, отримати потрібний досвід та навички в управлінні.
-           Чого Ви прагнете досягнути у майбутньому?
– Після закінчення навчання планую зосередитися на питаннях залучення іноземних інвестицій до агропромислового комплексу України. Перебування у Кореї, Японії та Тайвані показало мені правильний вектор руху держави. Маю прагнення поширити позитивний досвід провідних країн світу на територію України. Маю стійке переконання, що Україна, вже зовсім скоро, стане одним із лідерів у впровадженні досягнень науково-технічного прогресу у сфері АПК. Впевнена, що потужні світові гравці та інвестори потребуватимуть висококваліфікованих фахівців у сфері публічного управління, які мають професійні навички взаємодії з публічними органами України відповідно до національних та міжнародних стандартів з метою реалізації експериментальних технологій та проектів різного рівня у сфері сільського, лісового і водного господарства.
 
Інтерв’ю провела доктор наук з державного управління
Грищенко Ірина Миколаївна
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook