Новели законодавства щодо передачі в оренду комунального майна – фаховий коментар професора Володимира Єрмоленка на Форумі ОТГ

25 червня 2020 року
     24 червня відбувся завершальний етап Першого національного Форуму для об’єднаних територіальних громад в режимі онлайн, який здійснювався під патронатом Верховної Ради України. Проводився цей захід на базі юридичного журналу «Право України», куди для розкриття найбільш гострих моментів, які постають перед сучасним місцевим самоврядуванням, були запрошені визнані фахівці з найбільш шанованих наукових та освітянських осередків країни.

     Останній день роботи Форуму був присвячений дуже важливим питанням оренди комунального майна у світлі кардинальних змін, яких зазнало відповідне законодавство. Справа в тому, що 6 жовтня 2019 року був прийнятий Закон України «Про оренду державного та комунального майна», яким запроваджено принципово новий порядок укладення договорів оренди державного і комунального майна. Головним моментом новизни є переведення договірної процедури виключно на рейки інформаційних технологій. Визначальною формою стає електронний аукціон, здійснюваний в рамках Електронної торгової системи (ЕТС). Цілком логічно, що зазначеніновації викликали масу запитань з боку потенційних орендодавців, якими є об’єднані територіальні громади та їх представницькі органи.

     Спікером від нашого університету виступив завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука Володимир Єрмоленко з доповіддю «Процедурні особливості та порядок передачі в оренду комунального майна за новим законодавством України» з подальшою відповіддю на запитання, що хвилюють органи місцевого самоврядування. У зустрічі взяли участь представники понад 70 об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які задали більше 50 питань, на кожне з яких було одержано докладну відповідь.

 

Олена Яра,
декан юридичного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook