Кафедрою менеджменту ім. професора Й.С. Завадського успішно реалізовано травневий проєкт

6 червня 2020 року
     Упродовж травня викладачами кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського було успішно проведено цикл online-уроків для школярів – «Цікаво про економіку» та одночасно з КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» реалізовано спільний проєкт з профорієнтаційної роботи.
     Даний проєкт ставив за мету надати можливість випускникам шкіл та коледжів здійснити свідомий вибір майбутньої професії. У контексті даного проєкту для учнів, випускників шкіл були проведені online-заняття з використанням програмного забезпечення Zoom.
     Відповідно розробленого графіку, цикл online-уроків для юних дослідників розпочала завідувачка кафедрою, професор Надія Резнік з лекції на тему: «Використання Digital та Smart технологій», адже саме цифрові технології мають стати рушійною силою інновацій для вітчизняної економічної системи. Лектор обгрунтувала тезу, що саме через виникнення  нових цифрових інфраструктур, у тому числі: бездротових мереж, мобільних пристроїв і технологій  спричинило докорінну реконструкцію у сфері інформаційних технологій, їх інтеграції у всі прояви соціально-політичного й економічного життя суспільства, формуванню нової парадигми міжнародної економіки – цифрової. 
 
   Доцентами кафедри Наталією Драгнєвою та Людмилою Буценко проведено заняття на тему: «Як забезпечити якість продукції та надання послуг». Лекторами відзначено, що саме якість продукції і послуг є основним чинником у розвитку економіки кожного підприємства, запорукою процвітання й економічної безпеки держави, підвищення життєвого рівня населення. До уваги учнів надана інформація про реалізацію політики нашого університету у галузі якості, де визначальною метою є забезпечення високої якості надання освітніх послуг.
 
 
     Висвітлення актуальних питань у сфері управління, продовжили доценти кафедри – Марія Самофалова та Анна Слободяник, які презентували лекцію на тему: «Професія керівник адміністративних служб». Спікери представили важливу інформацію про взаємодію керівника в організації та за її межами. Школярі мали можливість пройти «Психогеометрію для менеждерів» – унікальну практичну систему аналізу особистості, що дозволяє миттєво визначити форму або тип особистості людини, надати детальну характеристику особистих якостей та особливостей поведінки будь-якої людини і скласти сценарій поведінки для кожної форми особистості у типових ситуаціях. Школярі мали можливість виконати практичні завдання, метою яких є формування умінь, знань та навиків керівника в організації роботи підлеглих, визначення каналів влади, отримання досвіду використання PR-технологій та самопрезентації у реальному житті суспільства. 
 
     Наступними лекторами стали Тетяна Артюх  і Олександр Новак, якими було презентовано дві лекціі на тему: «Етика бізнесу: чому вона важлива?» та «Мотиваційний менеджмент. Лідерство». У межах першої теми представлено перелік категорій, що стосуються етики і їх місця у житті людини. Добро і зло, справедливість, чесність – все це для кожної людини є вкрай важливим і має сенс, коли люди починають взаємодіяти між собою. Цю складність лектори пояснили, вказавши, що особливістю бізнес-організацій є характерна цільова спрямованість, виражена у термінах економічної доцільності та отримання прибутку. Узгодити ці інтереси можливо, якщо мету діяльності визначити не як максимізацію прибутку, а як успішний розвиток всієї організації без порушення етичних норм в колективі.
     Під час проведення наступної лекції на тему: «Мотиваційний менеджмент. Лідерство». Олександр Новак зазначив, що ефективний менеджмент сьогодні можливий лише, коли він узгоджується, і, навіть, опирається на лідерство, тобто заснований на принципах вільного спілкування, взаєморозуміння, добровільності підпорядкування, визнання морального права ухвалення рішень керівником, відсутність жорсткого тиску тощо. Враховуючи актуальність теми для учнівської аудиторії, Тетяна Артюх акцентувала увагу на детальному аналізі явища прокрастинації. 
 
 
     Спікером наступного уроку на тему «Потенціал підприємства та як ним управляти» була доцент Ганна Харченко. Значну увагу приділено ресурсному та системному підходам, оскільки саме різні види ресурсів та їх взаємозв’язок лежать в основі існування та ефективного функціонування будь-якої організації.
 
     Продовжуючи цикл online-уроків професором Тетяною Балановською та доцентом Аліною Троян було прочитано лекцію на тему: «Персонал на фірмі – як управляти та досягати успіху», де охарактеризовано важливість ролі управління персоналом у системі управління підприємством та акцентовано увагу на важливості формування команди фахівців, здатних забезпечити реалізацію прийнятих управлінських рішень. Школярі отримали вичерпну інформацію про особливості освіти та методи професійного навчання персоналу а також почули про необхідність здійснення управління діловою кар’єрою працівника.
 
     29 травня було прочитано завершальну online-лекцію на тему: «Соціальна відповідальність бізнесу в умовах карантину», лектори: доцент Ольга Гогуля та старший викладач Кристина Драмарецька.
 
 
     Упродовж проведення online-уроків, лекторами акцентувано увагу на багатоаспектності та різновекторності соціальної відповідальності бізнесу, розкрито суть соціальної відповідальності бізнесу, охарактеризовані рівні соціальної відповідальності, наведені приклади реалізації соціальної відповідальності бізнесу в умовах пандемії коронавірусу.
     Усі записи відео уроків «Цікаво про економіку» можна переглянути за посиланням: http://nubip.edu.ua/node/76080.
 
   Настав час зробити правильний вибір! Національний університет біоресурсів і природокористування України запрошує до вступу!
 
Лариса Карпенко, 
заступник декана факультету аграрного менеджменту
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook