Злагодженість, організаційність, професіоналізм – результат роботи екзаменаційної комісії із проведення кваліфікаційного екзамену у студентів зі спеціальності «Екологія»

3 червня 2020 року
     Відповідно до наказів ректора НУБіП України № 321 від 28.04.2020 року та № 262 «З» від 16.04.2020 року про створення екзаменаційної комісії (ЕК) для прийому кваліфікаційного екзамену у студентів ОС «Бакалавр» зі спеціальності 101 «Екологія», до складу комісії увійшли професійні фахівці факультету захисту рослин, біотехнологій та екології: голова комісії – професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віталій Гайченко, члени комісії – доцент кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності Людмила Соломенко, доценти кафедри екології агросфери та екологічного контролю Олена Наумовська і Віта Строкаль; технічний секретар комісії – доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Сергій Павлюк.

    Екзаменаційна комісія працювала 2 і 3 червня 2020 року. Окрім членів комісії, на екзамені були присутні директор навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський, т.в.о. декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць, заступник декана факультету Валерія Бондарь. Вони побажали успіхів студентам у написані комплексного кваліфікаційного іспиту, а також акцентували увагу на тому, що НУБіП України надає прекрасні можливості для подальшого професійного розвитку студентства у рамках магістерських програм університету.

     Ефективність роботи комісії була зумовлена злагодженістю у роботі. Зокрема, заздалегідь розроблена покрокова процедура проведення комплексного кваліфікаційного екзамену і для студентів, і для самої комісії з використанням платформ Zoom та Elearn, а також проведена напередодні консультація зі студентами (на платформі Zoom). Саме ці заходи сприяли успішній здачі студентами екзамену.
     Процедура роботи ЕК передбачала зустрічі зі студентами на платформі Zoom о 7:45 ранку (оголошення основних моментів та ключових слів для написання кваліфікаційного екзамену), о 10:00 (робоче засідання комісії для злагодженості у перевірці знань студентів), об 11:00 (вирішення основних технічних проблем та ситуацій, які виникли під час написання екзамену у студентів) та о 14:00 (оголошення студентам основних результатів екзамену).

     Як результат, студенти показали досить високі результати зі спеціальності «Екологія» (загалом екзамен успішно здали 74 студенти денної форми навчання та 15 – заочної), що, у свою чергу, свідчить про професіоналізм та науковість у викладанні науково-педагогічними працівниками навчальних дисциплін. Під час оголошення основних результатів комісія побажала всім студентам успіхів у наступному їхньому кроці – захисті бакалаврських робіт, а також бути наполегливими у досягненні поставлених цілей та креативними й цілеспрямованими у вирішенні повсякденних питань, не зупинятися й продовжувати підвищувати свій професійний рівень у межах магістерських програм НУБіП України.

Віта Строкаль,
доцент кафедри екології
агросфери та екологічного контролю
Валерія Бондарь,
заступник декана ФЗРБтаЕ

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook