Карантин – не перешкода для розвитку науки на кафедрі фінансів

18 травня 2020 року
     Незважаючи на виклики сьогодення, пов’язані з пандемією Covid-19, викладачі кафедри фінансів продовжують брати активну участь у Міжнародних науково-практичних конференціях, як в Україні та і за її межами.

     Так, 13 травня 2020 року в Латвійському університеті наук про життя проходила в режимі онлайн 26 щорічна Міжнародна наукова-практична конференція «Research for Rural Development 2020». На ній представники кафедри фінансів доповіли свої наукові дослідження та долучилися до обговорення актуальних питань.

     З вітальним словом виступила Andra Zvizbule, Dean, Dr.oec., professor Faculty of Economics and Social Development, яка привітала всіх учасників конференції та висловила щирі сподівання, що зміна проведення умов конференції не вплине на співпрацю науковців.

     Давиденко Надія завідувач кафедри фінансів виступила з доповіддю на тему «Assessment of the financial stability level of Ukrainian agrarian corporation», яка написана колективом авторів Буряк Аліна, Лемішко Олена та Тітенко Зоя. У своєму виступі Давиденко Надія зазначила, що аграрні корпорації України мають бути готовими до умов та вимог Європейського союзу в зв’язку із Європейським вибором України. Крім того, потрібно пам’ятати, що фінансова стійкість аграрних корпорацій є однією з найважливіших характеристик фінансового потенціалу галузі і країни в цілому.

     Питання фінансової стабільності викликало жваву дискусію учасників конференції, до якої долучилися і представники кафедри фінансів Скрипник Галина та Лабенко Олександр.

     Не менш цікавою та актуальною була наукова роботу авторів Давиденко Надії, Негоди Юлії, Біляк Юлії, Шевченко Наталії, яку представила Давиденко Надія «Financial security for the agrarian sector of Ukraine». Питання фінансової безпеки є стратегічним для нашої держави. А питання забезпечення фінансової безпеки агарної сфери, як складової фінансової безпеки країни є першочерговим, оскільки пов’язане з продовольчою та екологічною безпекою і тому є стратегічним напрямом економічної політики держави.

     Всі учасники конференції висловили щирі сподівання, що в наступному році конференція пройде в звичайному режимі!

Тітенко Зоя,
старший викладач кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook