Покращення умов проживання у гуртожитку №4 є першочерговим питанням

11 травня 2020, 8:58
     Більшість студентів уже восьмий тиждень перебувають вдома на дистанційному навчанні і це нагода приділити особливу увагу ремонтно-будівельним роботам у студентських гуртожитках. Тут вони не припиняються ні на мить, адже невдовзі вступна кампанія і ось-ось до кімнат завітають першокурсники. Тому заплановані роботи, з покращення умов проживання студентів в гуртожитку, активно ведуться, переконані декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і завідувач гуртожитку №4 Любомира Дулиба.

     Варто зазначити, що з початку 2020 року (січень-квітень) силами факультету проведено капітальний ремонт у 10 кімнатах гуртожитку №4 (301, 303, 307, 311, 313, 319, 320, 323, 324, 329), які вже у серпні відкриють першокурсники факультету землевпорядкування. Усі ці кімнати розміщені на третьому поверсі будівлі.
     Потрібно наголосити, що останнім часом ректоратом університету на чолі зі Станіславом Ніколаєнком, гуртожитку по вулиці Бурмистенка було приділено надзвичайну увагу. Чого тільки вартий капітальний ремонт кімнат на першому та другому поверхах. Силами ремонтно-будівельних бригад відремонтовано читальну залу, кімнату студентської ради, місця загального користування тощо. Проведено заміну та модернізацію електромереж, світильників, встановлення навісних стель коридорах першого та другого поверхів. Також здійснено ремонт і фарбування сходової клітини з заміною поручнів, пофарбовано хол і вхідну групу на першому поверсі. Встановлено понад 150 нових дверей з фурнітурою до кімнат 1-3 поверхів, а на кухнях замінено 6 мийок зі змішувачами та стільницями. Щодо зовнішніх робіт, тут теж проведено заміну покрівлі даху, здійснено ремонт і фарбування дворового фасаду будівлі, заміну наддашників на приямках підвальних вікон, а також утеплення горища всієї будівлі гуртожитку №4. Загалом, близько 5 млн грн було інвестовано у гуртожиток.

     Не дивлячись на те, що робіт проведено чимало є ще над чим працювати. Наразі у гуртожиток від меблевого цеху університету надійшла чергова партія нових меблів. Силами працівників гуртожитку їх збирають, а студенти, які залишились у гуртожитку, допомагають їх встановлювати у відремонтовані кімнати для першокурсників. Загалом, 16 таких кімнат будуть укомплектовані новими меблями: 2 столи (письмовий, кухонний), навісна кухонна шафа, 2 шафи (з полицями та з плечиками) та 2 пенали. Не залишаться без уваги і студенти старших курсів. Два десятки кімнат отримають 20 новесеньких кухонних і 20 письмових столів.

  

     У планах на найближчу перспективу: 1) заміна світильників на енергоощадні на коридорах третього та четвертого поверхів; 2) проведення косметичного ремонту коридору третього поверху (фарбування стін і стелі); 3) проведення реконструкції підлоги коридорів 1-4 поверхів (укладка лінолеуму). Також для покращення зовнішнього вигляду гуртожитку №4 планується ремонт вуличних балконів (лоджії). Тож далі буде…

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook