Ніжинський агротехнічний інститут відвідав губернатор Чернігівщини

7 травня 2020 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10

6 травня в Ніжинському агротехнічному інституті з робочим візитом перебував голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко.

      

На зустрічі також були присутні заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, заступник директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олег Крапивний, голова Ніжинської районної державної адміністрації Вячеслав Івашин.

   

Директор інституту Василь Лукач розповів високим гостям про основні історичні віхи розвитку та становлення навчального закладу як навчально-науково-виробничого закладу освіти із поглибленою практичною підготовкою фахівця, кадрову політику, внаслідок якої значна кількість науково-педагогічних працівників мають наукові ступені, реалізацію спільних із бізнес-партнерами інноваційних проектів, що дозволяють студентам набути досвіду роботи під час навчання.

Директор зазначив, що в умовах обмеженого фінансування постійно і системно розширюється, зміцнюється та модернізується матеріально-технічна та навчально-лабораторна бази інституту: здійснено реконструкцію центральної частини навчального корпусу, що став окрасою міста, проведено капітальні ремонти аудиторного фонду, приміщень деканатів, кафедр та кабінетів, оновлено навчально-виробничі та навчально-наукові лабораторії інституту. Здійснено капітальний ремонт приміщень їдальні із заміною технологічного обладнання та меблів. Проведено значний обсяг робіт із благоустрою та озеленення території інституту.

Делегація оглянула Музейний комплекс інституту, що є осередком формування ідеології майбутнього фахівця-аграрія: Музей історії навчального закладу, що охоплює доленосні сторінки від 1895 року і ремісничого училища до сучасного закладу вищої освіти; Музей хліба, який створюється саме зараз; Музей гідності та пам’яті, який передає ключові моменти становлення державності та незалежності України.

   

Гості не залишилися осторонь від весняної толоки, вони долучилися до завершального етапу облаштування розарію у дворі інституту, в якому висаджено 247 троянд чайно-гібридних сортів. Ця цифра символізує 122-річчя від дня заснування університету та 125-річчя від дня заснування навчального закладу в Ніжині.

      

Губернатор Чернігівщини Прокопенко А.Л. дав високу оцінку розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України під керівництвом Станіслава Ніколаєнка, в складі якого перебуває Ніжинський агротехнічний інститут.

Висловлюємо вдячність голові Чернігівської обласної державної адміністрації Андрію Леонідовичу Прокопенку, який переймається проблемами розвитку освіти нашої області у сьогоднішніх умовах та перспективами аграрної освіти зокрема.  

 Ірина Демчук
заступник директора з навчально-виховної роботи
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook