День відкритих дверей на механіко-технологічному факультеті

25 квітня 2020 року
   25 квітня механіко-технологічний факультет, в умовах карантину, дистанційно, зустрів майбутніх студентів-інженерів, які вже визначилися із предметами ЗНО та мають намір здобувати освіту у середовищі механіків НУБіП України. Захід проходив у вигляді конференції на платформі Cisco WebEx Meetings у відкритому доступі. Інформація про День відкритих дверей on-line і посилання на конференцію були доведені до абітурієтів через студентів і НПП факультету, а також через соціальні мережі.


 
 Конференцію відвідали 32 цьогорічних випускників шкіл Київської, Черкаської, Полтавської, Житомирської та Одеської областей. При діалозі з абітурієнтами підтверджено просту істину – ніяка реклама не замінить живого спілкування, хоч і в дистанційному режимі.
   Отже, вступників цікавив спектр питань пов’язаних з майбутнім навчанням на факультеті. Зокрема, який мінімальний бал для участі в конкурсному відборі і яким чином цей відбір відбувається? Чи діють пільги для жителів сільської місцевості? Де проходить практичне навчання студентів? Чи отримують студенти посвідчення на керування автомобілями та сільськогосподарською технікою? На яких посадах зможе працювати випускник факультету? Які компанії співпрацюють з факультетом і яка ймовірність подальшого працевлаштування випускників?


     На всі питання абітурієнтів вичерпну відповідь надавали працівники факультету: декан Ярослав Михайлович, заступник декана Ігор Сівак, завідувач кафедри охорони праці та інженерії середовища Олександр Войналович, доценти кафедри тракторів автомобілів та біоенергосистем Олексій Бешун, Наталія Цивенкова та Олексій Деркач, професор кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка Віктор Теслюк і старший викладач цієї ж кафедри Олег Вечера.


 

     Під час конференції потенційні абітурієнти віртуально, через презентаційний матеріал, відвідали навчальні лабораторії механіко-технологічного факультету, ознайомилися з його матеріальною базою, історією, структурою, видатними випускниками, які є відомими особистостями у політичному, громадському і науковому просторах України та світу. Суттєвий акцент був поставлений на одній з основних стратегій факультету – залучення до навчання якісних, свідомих, цілеспрямованих випускників шкіл, які хочуть отримати інженерну освіту і мати пристойну роботу в аграрній галузі нашої країни або Європи. Щороку факультет разом з радою роботодавців забезпечує робочими місцями всіх своїх випускників у провідних вітчизняних та зарубіжних аграрних компаніях.
     Підводячи підсумки заходу, гості висловили вдячність за отриману інформацію і наголосили, що все ж таки з нетерпінням чекають закінчення карантину, щоб безпосередньо відвідати механіко-технологічний факультет.

Ігор Сівак,
заступник декана механіко–технологічного факультету

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook