Дистанційне вивчення дисципліни «Геодезія» студентами 2-го курсу факультету землевпорядкування

15 квітня 2020 року

Карантинні заходи, запроваджені в Україні та інших країнах Світу через коронавірус (covid-19), змінили звичний стиль навчального процесу як для викладачів, так і для студентів. Гарна новина в тому, що за вікном 2020 рік і ми маємо значні ресурси для розв’язання даної проблеми – сучасні технології дистанційного навчання. Завдання полягає в тому, щоб правильно їх використовувати на різних етапах навчального процесу.

Дисципліна «Геодезія» є обов’язковою для вивчення студентами факультету землевпорядкування. Навчальним планом підготовки фахівців ОС «Бакалавр» передбачено проведення впродовж навчального року лекційних та лабораторних занять, а також навчальної практики на Дзвінківському полігоні тривалістю 4 тижні.

Викладання дисципліни «Геодезія» для студентів 2-го курсу факультету землевпорядкування забезпечують доценти кафедри геодезії та картографії Жук О.П. та Шевченко О.В. Електронний навчальний курс з дисципліни був розроблений та атестований на навчальному порталі НУБіП України у 2017 році. Цей ресурс є основним при дистанційному вивченні дисципліни студентами. Його активно використовують студенти, а викладачі контролюють хід виконання завдань, надають консультації та зауваження до виконаних лабораторних робіт.

Разом з тим, дистанційне навчання не позбавлене ряду недоліків (необхідність сильної мотивації та нестача практичних вмінь і навичок). Тому викладачами застосовуються й інші засоби комунікації зі студентами. Це безпосереднє спілкування за допомого стільникового зв’язку, відео конференції з використанням ресурсу Zoom, обмін файлами та короткими повідомленнями через Viber або email. Окрім того, доцентами О.П Жуком та О.В. Шевченком створені відео файли, призначені для поетапного виконання як лабораторних, так і самостійних робіт.

Результати проміжної атестації студентів, проведеної у період з 30 березня по 3 квітня, підтверджують правильність обраної стратегії дистанційного навчання з дисципліни «Геодезія».

Іван Ковальчук,
завідувач кафедри геодезії та картографії


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook