Про підсумки участі студентської збірної НУБіП України з черлідингу та спортивної аеробіки у змагальному сезоні 2019-2020 років

15 квітня 2020 року
     Черлідинг – це вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика). Він зародився у США в 1870-і роки і набув найбільш широкого поширення до середини XX століття.

     Черлідинг можна розділити на два основних напрямки:

1. Змагання команд за програмами, підготовленими за спеціальними правилами.
2. Робота зі спортивними командами, клубами, федераціями для виконання наступних завдань:

  • залучення глядачів (вболівальників) на стадіони і в спортивні зали з метою популяризації фізкультури і спорту, здорового способу життя;
  • створення сприятливого морально-психологічного клімату на стадіоні, пом'якшення агресивного настрою вболівальників-фанатів;
  • створення обстановки «позитивного фанатизму» та управління емоціями вболівальників;
  • підтримка спортивних команд, що беруть участь у матчі;
  • активізація і різноманітність рекламно-іміджевої роботи на спортивних заходах.

     Черлідінг в Україні існує з кінця 1990-х років. У 2001 році в Києві була заснована танцювальна команда ReD Foxes під керівництвом Олени Рожкової, яка брала участь в церемоніях проведення літніх Олімпійських ігор в Афінах, Пекіні та Лондоні, ряду Кубків світу з баскетболу, фіналу Чемпіонату Європи з регбі в Києві, 75-річчя FIBA в Женеві (Швейцарія), безлічі українських і зарубіжних спортивних змагань, концертних програм і культурних заходів. У числі інших відомих українських черлідінг-команд – Energy Stars (Одеса), Lemberg Angels (Львів), «Пунктуація» (Кам'янське).

     У 2004 році була створена Національна всеукраїнська федерація черлідингу, а 22 лютого 2005 року наказом Держкомспорту України № 419 черлідингу був наданий статус виду спорту, офіційно визнаного в Україні. З 2005 року щорічно проводяться всеукраїнський чемпіонат і Кубок України з черлідингу.
     Розвитком студентського черліденгу в Україні займається ГО «Федерація черлідингу та черспорту України» на чолі з президентом Андрієм Боляком. Цього сезону змагання для студентської збірної університету з черлідингу розпочалися у жовтні 2019 року. Наші дівчата дуже вдало стартували у всеукраїнському турнірі "Ukraine Cheer Cup 2019" у м. Львів, де посіли 1 місце у номінації Сheer Dance Show.

     1 грудня 2019 року у спортивному комплексі "Меридіан" пройшов кубок Києва з черлідингу серед студентів, у рамках програми V спартакіади серед студентів ЗВО м. Києва 2019-2020 н. р. Участь у цих змаганнях взяли 6-ть закладів вищої освіти міста Києва: НУБіП України , КНТЕУ, КНУБА, КНУ ім. Т. Шевченка, НПУ ім. Драгоманова, НУХТ. Дівчата змагалися у трьох видах програми (Pom dance, Jazz dance і Cheer Dance Show). У загальному заліку наша команда стала 2-ою.

     В лютому 2020 року збірна НУБіП України зі спортивної аеробіки взяла участь у ХХХ ювілейному Міжнародному фестивалі спортивного танцю "ФЕСТ -2020", що традиційно проходить у місті Івано-Франківськ і стала володарем "Гран-При".

     7 березня 2020 року у приміщенні Київського палацу спорту відбувся Відкритий чемпіонат міста Києва з черлідингу. Ці змагання проводила федерація груп підтримки м. Києва за підтримки Федерації черлідингу та чирспорту України. Наші дівчата виступали двома дуетами в номінації "сheerleading dance" і посіли 1 і 2 місця.

  

     6 квітня цього року мали відбутися Всеукраїнські студентські ігри "Ukrainian Student Games 2020". Зазвичай, в цих змаганнях беруть участь кращі студентські команди України, і в минулому році збірна НУБіП України посіла 3-тє місце серед 7-ми ЗВО нашої держави. В цьому році збірна з черлідингу була заявлена на Всеукраїнські студентські ігри і готувала нову програму виступів, але впровадження карантину стало на заваді проведення змагань і їх було відкладено на невизначений термін. Але ми маємо надію, що все буде добре і продовжуємо готуватись до виступів в домашніх умовах, підтримуючи власну фізичну форму.

     За підготовкою дівчат до змагань і виступами збірної команди з черлідингу можна слідкувати на сторінці в Іnstagram за назвою (nubip_cheer).

Наталія Крупко,
старший викладач кафедри фізичного виховання

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook