Дистанційне навчання в нових умовах

7 квітня 2020 року

Студенти швидко перелаштувалися на нові форми організації освітнього процесу в умовах карантину. Електронні курси на платформі «Elearn» та «ZOOM», застосування месенджерів Viber, Telegram, WhatsApp дають можливість не втрачати ритм навчання.

 

З метою виявлення переваг та недоліків дистанційного навчання ми поспілкувалися із старостою 4 групи 1 курсу спеціальності «Менеджмент» факультету аграрного менеджменту Станіславою Костромєєвою.

  • Станіслава, розкажіть які почуття Вас переповнюють під час карантину?

- Мене переповнюють почуття суму, бо мій день народження припав на карантин і я не зможу відсвяткувати його так, як хотілося б. Але я вірю, що все буде добре.

  • Де та з ким Ви перебуваєте на період карантину?

- Я, як майже і всі, знаходжусь вдома. До речі, поспілкувавшись з одногрупниками, ми дійшли висновків, що за місяць знаходження 24/7 з родичами, зрозуміли, що вже не подобається жити з батьками, в цьому немає чогось поганого, просто переросли цей вік, хочемо стати більш самостійними.

 

  • Чи зручна дистанційна форма навчання?

- Не скажу, що дуже подобається, але це гідна заміна звичайному навчанню. В нашому Університеті дистанційне навчання дуже гарно налаштовано, з кожним викладачем ми маємо особисті чати, для кожного предмета свій курс на сайті. Звичайно, зараз ми займаємось більше самостійно, але це цікавий досвід. Я вважаю, це допоможе в майбутньому нашому саморозвитку! Бо на карантині в нас є два варіанти: перший - працювати для підвищення свого рівня знань або другий - втратити дорогоцінний час!

  • Які маєте побажання для викладачів?

- Не намагатися втиснути в дистанційну програму те, що в звичайну не втиснули б. В нас правда, дуже багато завдань. Також, хочу побажати розуміння того, що ми вивчаємо не тільки Ваш предмет, а ще й інші. Кожний викладач вважає, що якщо він дав завдання, то нам потрібно його одразу ж зробити, але в нас так по 3-4 завданні на день, які ми потихеньку робимо.

  • Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

- На виконання завдань йде години 2-3 на день, це тільки на університет. Але ще багато студентів займаються саморозвитком: проходять онлайн-майстер-класи, курси і таке інше.

  • Яке хобі обрали для себе на час карантину?

- Нарешті в нас з‘явився вільний час. Я закінчила художню школу, але не малювала вже майже 2 роки, бо спочатку рік підготовки до ЗНО, потім університет. І ось, нарешті, я можу собі дозволити малювати. Також я намагаюсь якомога більше читати, не дуже люблю цей процес, але розумію, що треба!

  

 

Віталій Гаврилюк,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту,
наставник 4 групи 1 курсу
факультету аграрного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook