Фінансисти продовжують навчання онлайн

26 березня 2020 року
     У зв’язку з оголошенням карантину, відповідно до наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р., навчання студентів економічного факультету проводиться дистанційно з допомогою навчального порталу НУБіП України з використанням програми Ельорн.

     Зокрема для викладання дисципліни «Податкова система» для спеціальності «Економіка підприємства», доцентом кафедри фінансів Березовською Л.О., використовується електронний навчальний курс «Податкова система», який складається з лекційних занять, що містять теоретичний матеріал та презентації, а також завдань для практичних та самостійних робіт.

     Для виконання практичних завдань на курсі створено форум. Під час практичного заняття 20.03.2020 р. студенти 5 та 8 групи спеціальності «Економіка підприємства», прийняли активну участь в обговоренні теми «Оподаткування прибутку підприємства» та розв’язанні задач до цієї теми (отримано 39 відповідей від студентів).

     Студенти також закріплюють свої знання під час проходження тестування до кожного з модулів дисципліни.

     Для викладання дисципліни «Оподаткування суб’єктів господарювання» для магістрів спеціальності «Економіка підприємства» Березовською Л.О. використовується електронний навчальний курс «Оподаткування юридичних осіб», який студенти використовують з метою самостійного вивчення лекційних занять, виконання практичних та самостійних завдань.

     Студенти з відповідальністю ставляться до поставлених завдань. Щоденно на перевірку та оцінювання надходять практичні та самостійні роботи. Відбувається проходження тестів, що свідчить про засвоєння лекційного матеріалу студентами.

     Для викладання дисципліни «Фінанси» для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» доцентом Мрачковською Н.К. використовується електронний навчальний курс «Фінанси». З початку карантину студенти 2-го курсу 4 групи спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» активно включилися у навчальну роботу через електронні курси. 20 березня, на першій і другій парі занять з дисципліни «Фінанси» (які проходять згідно розкладу), була опрацьована тема «Соціальні позабюджетні фонди» та розпочата підготовка до модульного контролю. За тиждень роботи студенти виконали практичні та самостійні завдання. Приємно відмітити активність та організаційну роботу Кульпач Христини та Івашко Каріни. Додатково висилаються завдання на електронну адресу групи. Існує постійний зворотній зв'язок з викладачам. Надія Костянтинівна докладає максимум зусиль для продовження навчання і надання якісних знань і переконана, що студенти відчувають відповідальність за продовження навчального процесу на період карантинних заходів.

     Дисципліна «Податкова система» для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» забезпечена однойменним електронним навчальним курсом, що розроблений доцентом Долженко І.І. Зараз на курсі зареєстровані й активно працюють студенти 3 групи 4 курсу та 9 і 10 групи 1 курсу скороченого терміну. Заняття проходять (як лекції так і практичні) згідно розкладу. Варто відмітити, що графік виконання завдань передбачає достатньо серйозну самостійну роботу студентів. Тому вони активні не тільки під час проведення пар, а щодня відвідують курс і надсилають виконані завдання.

     Під час проведення занять зв'язок зі студентами підтримується завдяки чату. Це дозволяє відслідковувати активність, відповідати на запитання, обговорювати проблемні чи незрозумілі моменти. Переконані, не зважаючи на карантинні заходи, студенти зможуть ґрунтовно опрацювати дисципліну і отримати високий рівень знань.

Людмила Березовська,
доцент кафедри фінансів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook