Дистанційне вивчення англомовних дисциплін студентами спеціальностей «Галузеве машинобудування» та «Будівництво та цивільна інженерія», що викладаються кафедрою технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства

24 березня 2020, 13:16
Кафедри факультету конструювання та дизайну активно долучилися до дистанційного навчання студентів університету. У зв’язку з переходом з 11 березня на дистанційне навчання, вивчення фахових дисциплін «Технологія конструкційних матеріалів», «Матеріалознавство» та «Будівельне матеріалознавство», які викладаються англійською мовою завідувачем кафедрою Євгеном Афтанділянцем та науково-педагогічними працівниками кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства організовано в дистанційному режимі наступним чином.
     Для вивчення англійською мовою дисципліни «Технологія конструкційних матеріалів» старостам академічних груп 1 курсу спеціальності «Галузеве машинобудування» ГМАШ-1901 Ользі Друзь і ГМАШ-1902 Іллі Бабченко 13 березня були надіслані на електроні пошти повідомлення та файли лекцій і лабораторних робіт англійською мовою. Студенти повинні законспектувати англійською мовою лекції з таких тематик:
     - «Steelmaking in the open hearth furnaces (Виплавка сталі у мартенах)»,
     - «Steelmaking in the electric furnaces (Виплавка сталі у електропечах)»,
     - «Metal pouring (Розливання металу)»,
     - «Copper manufacture (Виробництво міді)»,

а також та лабораторну роботу «Products of steelmaking manufacture (Продукти виробництва сталі)», письмово перекласти їх на українську мову і подати на перевірку викладачам кафедри до 6 квітня.
     Окрім того, студенти англомовних груп повинні виконати завдання, що наведені на платформі “Elearn” у курсі «Технологія конструкційних матеріалів (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1174, тобто: лабораторні роботи № 1, 2, 3, 4, 5, 6; самостійні роботи № 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; тест по модулю 1. У той час, студенти, які не виконають завдання будуть позначені, як відсутні на навчанні з 12 березня до 3 квітня.
     Слід зазначити, що станом на 23 березня студенти англомовних груп ГМАШ -1901 і ГМАШ -1902 виконали в “Elearn” до 64 % лабораторних робіт, до 15 % самостійних робіт, а два кращих студенти – Артур Федорчук та Микола Гривачевський вже склали перший тестовий модуль «Металургія чорних металів».
     Для вивчення англійською мовою дисципліни «Матеріалознавство» Олені Йолдич – старості академічної групи ГМАШ-1801 2 курсу відправлено повідомлення та файли лекцій і лабораторних робіт англійською мовою з дисципліни. Для дистанційного засвоєння матеріалу дисципліни студенти англомовної підгрупи повинні законспектувати лекції англійською мовою:
     – «Quenching and tempering (Гартування та відпуск сталі)»,
     – «Alloying 1 (Легування сталей 1)»,

а також лабораторні роботи «Hardenability (Прогартованість)», «Heat treatment technology (Технологія термічної обробки)», письмово перекласти їх і здати викладачам кафедри на перевірку до 8 квітня. Проте студенти, які не виконають завдання будуть позначені, як відсутні на навчанні з 12 березня до 3 квітня.
     Для вивчення англійською мовою дисципліни «Будівельне матеріалознавство» старості академічної групи БЦІ-1904 Дарині Момотюк відправлено 13 березня на електрону пошту повідомлення та файли лекцій і лабораторних робіт на англійської мові. Студенти англомовної підгрупи повинні законспектувати англійською мовою лекції:
     - «Plain carbon steels (Вуглецеві сталі)»,
     - «Cast irons (Чавуни)»

та лабораторні роботи «Macrostructure analysis (Макроструктурний аналіз)», «Microstructure analysis (Мікроструктурний аналіз)», «Diagram of the iron - carbon (Fe-C) alloys (Діаграма стану сплавів залізо – вуглець (Fe-C)», «The structure of carbon steels (Структура вуглецевої сталі)», «Cast iron structure (Структура чавунів)», письмово перекласти їх і здати на перевірку до 8 квітня.
     Студенти англомовної підгрупи повинні виконати завдання, що наведені на навчальній платформі “Elearn” у курсі «Будівельне матеріалознавство і зварювання в будівництві. Ч1) (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1168, тобто: лабораторні роботи № 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7; самостійну роботу № 1 та тест за модулем №1.
     На сьогодні дистанційна робота студентів 1 курсу спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» англомовної групи БЦІ-1904 триває успішно, виконано в “Elearn” до 73 % лабораторних робіт, 33 % самостійних робіт, а вже 40 % студентів склали перший тестовий модуль «Вихідні речовини та властивості будівельних матеріалів».
     Хочеться відзначити кращих, це студенти 1 курсу спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» Антон Галаєв та Дмитро Мануілов, які з високими відмінними оцінка повністю виконали усі завдання з освоєння дисциплін з курсу матеріалознавства на платформі “Elearn”.
     Сподіваємося, що дистанційне навчання триватиме не довго, і ми зустрінемося з нашими студентами вже в багаточисельних обладнаних навчальних лабораторія кафедри для продовження практичного вивчення матеріалу дисциплін. А сьогодні бажаємо усім студентам та викладачам університету здоров’я та терпіння!
 
Євген Афтанділянц,
завідувач кафедри технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства
Оксана Зазимко,
доцент кафедри технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства  

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook