Розпочала роботу Школа лідерства НУБіП України – 2020

6 березня 2020 року
5 березня 2020 року відповідно до попередньо проведеного відбору серед найкращих представників студентства відбулося урочисте засідання і відкриття Школи лідерства Національного університету біоресурсів і природокористування України – 2020.

     Урочисте засідання Школи лідерства НУБіП України – 2020 урочисто відкрив ректор університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко, який привітав майбутніх лідерів та відзначив важливість зробленого студентами вибору, а також наголосив, що сучасні соціально-економічні процеси в суспільстві пред’являють підвищені вимоги до якостей фахівців таких важливих галузей, як управлінська, економічна, науково-педагогічна, педагогічна, юридична, психологічна тощо. Серед якостей, які забезпечують успішність роботи з людьми критично необхідними є лідерські. Станіслав Миколайович вказав на наявність таких основних варіантів лідерських стилів: авторитарний, врівноважений, демократичний, командний тощо. Всі вони мають бути опановані майбутніми фахівцями. У своєму виступі ректор поділився досвідом реалізації попереднього проекту та зазначив, що «Школа лідерства НУБіП України – 2020» буде підсилена перманентними практичними зайняттями у групах, інтерактивними завданнями та побудовою управлінських моделей.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Кваша Сергій Миколайович у своєму виступі також привітав фіналістів конкурсного відбору та звернув увагу, що в результаті проекту майбутні лідери опанують такі важливі здібності як: гнучкість в управлінні людьми, здібність до визначення і структуризації власної роботи і роботи підлеглих, що спрямовано на досягнення загальної мети, створення у групі консенсусу, атмосфери співробітництва, відношень взаємної довіри, поваги, взаєморозуміння, прихильності до однієї ідеї, тощо.

  

     В результаті конкурсного відбору комісією було обрано 56 найбільш активних та талановитих студентів, що виявили бажання опанувати надзвичайно важливі для успішного фахівця лідерські якості. Майбутніх лідерів розподілили на чотири групи, за кожною з яких закріпили кураторів: завідувача кафедри філософії Інну Миколаївну Савицьку, доцента кафедри філософії Аллу Григорівну Кравченко, доцента кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства Євгенія Вікторовича Шульгу, доцента кафедри педагогіки Олександра Михайловича Прохорчука. А координатором роботи кураторів Школи визначили голову Спілки молодих вчених Марину Владиславівну Галат. Координувати роботу «Школи лідерства Національного університету біоресурсів і природокористування України» від Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку буде директор центру Геннадій Миколайович Ржевський.

     А насамкінець отримали і перше командне завдання. Так, потрібно було визначити за певними критеріями дві номінації від слухачів Школи молодих лідерів - Містера і Міс НУБіП України. З цим завданням вони впорались, а фіналістами на конкурсі "Краса НУБіП України" від слухачів Школи лідерства стали: Дарья Салімоненко і Дмитрик Михайло.

     Студенти уважно слухали, задавали питання та жваво дискутували.

Вітаємо учасників Школи лідерства та бажаємо успіхів у реалізації проекту!

Євгеній Шульга, Олександр Прохорчук, Марина Галат

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook