Саморозвиток та постійне оновлення знань – запорука успішності педагогічної діяльності

3 березня 2020 року

 

 

     У ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України з 17 лютого по 28 лютого 2020 року відбулося підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників на семінарі "Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності". Відповідно до Плану – графіку підвищення кваліфікації проходили викладачі з таких закладів вищої освіти, як: Житомирський національний агроекологічний університет, Полтавська державна аграрна академія, Таврійський державний агротехнологічний університет, Уманський національний університет садівництва.

     Підвищення кваліфікації складається з двох етапів – самостійної роботи та лекційних занять, які вже за вимогою сучасності проходять у режимі онлайн.
     Відповідно до навчально-тематичного плану підвищення кваліфікації передбачено розгляд таких важливих питань як: нові завдання освіти у вимірі сучасних інтеграційних процесів, освіта дорослих: реалізація освітніх програм в системі післядипломної освіти; про систему забезпечення якості освіти у закладах вищої освіти; навчально-методичне забезпечення сучасного навчального процесу; законодавче регулювання державної підтримки аграрної галузі; реалізація програми виховання студента «Фахівець, громадянин, патріот» у аграрних вишах; ціннісні орієнтації сучасної молоді; профілактика девіантної поведінки студентської молоді; інноваційні процеси в стимулюванні освітянських змін; інформаційно-комунікаційні технології в начальному процесі сучасного ЗВО; технологія тестового оцінювання навчальних досягнень студентів (досвід НУБіП України); SMART-освіта – сучасний тренд у освітній галузі; методичні рекомендації створення SMART-підручника; сучасні тенденції розвитку офіційно-ділового та наукового стилів мови; психологія «успіху»; педагогічний конфлікт: структура, сфера, методи, динаміка; професійне вигорання: сутність та шляхи профілактики.

     Висококваліфіковані лектори поєднують сучасні методи навчання у проведенні лекцій в режимі онлайн та в процесі обговорення отримують зворотні питання від своїх наукових колег. Адже у цьому круговерті практичних і лекційних занять, заліків та іспитів, необхідно приділяти увагу саморозвитку особистості, постійному вдосконаленню професійних якостей та оновленню інформаційного матеріалу.

     У час швидкого розвитку технологій, технічних засобів комунікації авторитет і професіоналізм викладача залежить від його майстерності, навичок спілкування, умінь залучати студентів до активної співпраці та самосійного вирішення навчальних проблем. Учасники жваво обговорюють нагальні питання педагогічної практики, визначають ефективні підходи до активізації пізнавальної діяльності сучасних студентів і способи найкращого задоволення їх освітніх потреб, діляться професійним досвідом та пропонують перспективні напрями і тематику наступних занять.


Бажаємо слухачам семінару 
наукових напрацювань та успішних студентів!

Катерина Обиход,
асистент кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook