В університеті розпочато презентації освітніх програм для вступників ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» 2020 року

25 лютого 2020 року
     На виконання вимог стандартів вищої освіти, «Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», затвердженого наказом МОН України від 11.07.2019 р. № 977 та «Положення про освітні програми в НУБіП України», затвердженого вченою радою університету 28 лютого 2018 року, з метою підвищення якості надання освітніх послуг в університеті 25 лютого 2020 року розпочато публічний захист навчальних планів освітніх програм.

     Ключовими вимогами до навчальних планів у 2020 році, за словами проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші, мають стати повне уникнення дублювання тем навчальних дисциплін, збільшення обсягів дисциплін навчального плану та зменшення їх кількості, удосконалення переліку так званих дисциплін SoftSkills, які дозволяють стати успішним незалежно від специфіки діяльності та напрямку, в якому працюватиме наш випускник. Важливими вимогами також має бути чітке дотримання стандартів вищої освіти, а також забезпечення вільного вибору студентами не менше як 25 % дисциплін для вдосконалення компетенцій, визначених стандартами вищої освіти.

     Розпочали процедуру публічного захисту освітніх програм декани та гаранти освітніх програм факультетів тваринництва та водних біоресурсів, ветеринарної медицини, харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     Усвоїй презентації Вадим Кондратюк, декан факультету тваринництва та водних біоресурсів зазначив, що в період з 2015 року кількість дисциплін, які викладаються на бакалаврському рівні підготовки для студентів спеціальності «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» зменшилася з майже 50 до 39 (близько 5 дисциплін у семестрі). Викладання 60 % таких дисциплін забезпечують кафедри інших факультетів. Всі навчальні плани факультету гармонізовані з аналогічними спеціальностями провідних закордонних університетів. Вони розробляються у тісній співпраці з радою роботодавців та ретельно розглядаються навчально-методичними комісіями факультету.

    Василь Данілов, заступник декана факультету ветеринарної медицини, розповів про унікальність структури навчальних планів освітніх програм, за якими проводиться підготовка лікарів ветеринарної медицини. Навчальний план розрахований на 6 років навчання та включає 360 кредитів. Викладання відповідних дисциплін забезпечують як кафедри факультету так і профільні кафедри інших факультетів та ННІ. Зважаючи на можливість запровадження Єдиного державного кваліфікаційного іспиту для випускників цього факультету, в подальшому планується переглянути структурно-логічну схему викладання окремих дисциплін.

     Лариса Баль-Прилипко акцентувала увагу присутніх на особливостях формування навчальних планів освітніх програм факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. На бакалаврському рівні підготовки фахівців за спеціальністю «Харчові технології» навчальний план міститиме у 2020 році 49 дисциплін, викладання 29 з яких будуть забезпечувати кафедри 7 різних факультетів.

     Присутні також проаналізували переліки вибіркових дисциплін, вивчення яких обрали на 2020-2021 навчальний рік студенти факультетів тваринництва та водних біоресурсів, ветеринарної медицини, харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     Презентації освітніх програмдля вступників ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» 2020 року триватимуть до 3 березня 2020 року згідно графіка, що додається. Запрошуємо всіх зацікавлених осіб прийняти участь в обговоренні.

Графік заслуховування
деканів факультетів, директорів ННІ і гарантів освітніх програм
з презентаціями навчальних планів освітніх програм
для здобувачів ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» 2020 року вступу  

№ п/п

Факультет/ННІ

Дата

заслуховування

Місце і час

заслуховування

1

Тваринництва та водних біоресурсів

25.02.2020

213 ауд., корп. № 3, 14.00

2

Харчових технологій та управління якістю продукції АПК

3

Ветеринарної медицини

4

Лісового і садово-паркового господарства

27.02.2020

213 ауд., корп. № 3, 14.00

5

Агробіологічний

6

Захисту рослин, біотехнологій та екології

7

Енергетики, автоматики та енергозбереження

28.02.2020

213 ауд., корп. № 3, 12.00

8

Механіко-технологічний

9

Інформаційних технологій

10

Конструювання та дизайну

11

Економічний

2.03.2020

213 ауд., корп. № 3, 14.00

12

Аграрного менеджменту

13

Неперервної освіти і туризму

14

Землевпорядкування

3.03.2020

213 ауд., корп. № 3, 14.00

15

Юридичний

16

Гуманітарно-педагогічний

 

Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook