Студенти набувають перших навичок офіцерів запасу

29 січня 2020 року
     На полігоні однієї з військових частин навчального центру Сухопутних військ «Десна» тривають триденні практичні заняття зі студентами кафедри військової підготовки НУБіП.

 

     Свої перші навички солдатів і майбутніх офіцерів запасу тут набувають як наші студенти, так і їхні ровесники з інших вишів столиці, Білої Церкви та Умані. Напередодні молодь з інших міст пройшла на кафедрі теоретичну частину навчань, а тепер закріплює їх практичними правами в полі. Під керівництвом офіцерів та інструкторів навчального центру та викладачів кафедри військової підготовки вони виконують вправи зі стрільби з автомата, кулемета, пістолета, коментує хід навчань завідувач кафедри полковник Анатолій Есаулов. Також вони опановують метання навчально-імітаційних гранат, займаються тактичною медициною, інженерною підготовкою, опановують засоби радіозв’язку.

 

  

  

    Сьогодні за діями студентів другої роти уважно спостерігав і заступник начальника навчального центру полковник Анатолій Петренко. Якби чверть віку тому йому, студенту агрономічного факультету нашого університету, сказали, що він пов’яже своє життя з армією, просто не повірив би. Але життя – таки дивна штука: завдяки офіцерським погонам, здобутим після навчання на кафедрі військової підготовки, він, пройшовши випробування найтяжчими першими роками війни на Донбасі, зараз готує захисників України.
     Серед них і четвертокурсник факультету ветеринарної медицини Білоцерківського НАУ Роман Каландей. Хлопець дуже задоволений – і теплим прийомом в нашому університеті, і умовами проживання у тутешньому кампусі, і сьогоднішнім днем на полі, де він з товаришами набули багато необхідних для чоловіка речей.

  

  

 

 

Валентин Обрамбальський
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook