Студенти НУБіП доторкнулись до глибинних традицій української нації

22 грудня 2019 року
     20 грудня 2019 року Департаментом молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради в місті Києві було проведено фестиваль давніх традицій українського народу «Чародійне коріння нації», який знайомив молодь з традиціями святкування національних свят, та був приурочений святкуванню «Дня Святого Миколая».

     Захід був спрямований на утвердження національних та духовних цінностей, збереження та поширення духовно-культурних надбань нації; виявлення та підтримку обдарованої студентської молоді. Фестиваль мав на меті налагодження творчих контактів і дружніх зв’язків між навчальними закладами з різних регіонів України, тому студенти ветеринарного, економічного, юридичного та гуманітарно-педагогічного факультетів Національного університету біоресурсів та природокористування України із зацікавленістю прийняли участь в цьому святі.

  

     На фестивалі було організовано роботу творчих майстерень: «Український сувенір», «Різдвяний оберіг», «Українське намисто», «Підкова на щастя», майстерня – презентація зброї часів козацтва.
     Було заплановано проведення майстер класу з українських народних танців (гопак, аркан, козак, чеберячка), виставки зброї часів козацької доби (шаблі, пістолі, рушниці, алебарди, аркебузи, бердиші).

  

  

     Особливого святкового настрою додали: виступ української співачки, народної артистки України Ніни Матвієнко, інтерактивна програма «Новорічні традиції» у виконанні Наталії Мієдінової, виступ гурту B&B project, виступи творчих молодіжних колективів, де кожний охочий міг взяти участь, тому наші студенти із великим бажанням долучились до концерту, де проявили свої співочі та танцювальні таланти.

     Патріотичності додала хода до спільної молитви на Майдані Незалежності в пам'ять про загиблих під час Революції Гідності та екскурсії визначними місцями столиці.
     Фестиваль закінчився святковою вечерею під відкритим небом, де працювала локація з приготування вареників, що включає в себе процеси замісу тіста, ліплення вареників з картоплею та сиром і їх куштування. Також учасників та гостей пригощали різдвяною кутею та розважали колядками й щедрівками. А по закінченню заходу на всіх чекала дискотека в українському стилі.

Арзуманян Каріна,
фахівець відділу виховної роботи та студентських справ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook