Монографія викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – лауреат конкурсу «Краще видання року» Академії наук вищої освіти України
На Звітну річну конференцію зібралося 142 делегати, 46 новообраних дійсних академіків та 15 членів-кореспондентів. Зазначений конкурс проводиться щорічно з метою підтримки освітян та науковців, а також найталановитіших молодих учених України.
Нагороди вручав особисто Президент академії, доктор медичних наук, професор, академік Табачніков Станіслав Ісакович.

Автори підручника – працівники Національного університету біоресурсів і природокористування України: д.т.н., проф., Лариса Баль-Прилипко, к.т.н., асистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ельвіна Старкова, майстер виробничого навчання Сергій Лебський, завідувач лабораторії кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Андрощук.

В монографії висвітлені питання стану та перспективи розвитку сировинної бази рибного господарства України та світу, асортименту рибної продукції на ринку України та переваг споживачів щодо рибної продукції. Розглянуті характеристики харчової і біологічної цінності та безпеки за комплексом показників найбільш масових промислових прісноводних риб, а також морських гідробіонтів. Висвітлені питання щодо створення продуктів складного складу за рахунок комбінування рибної і рослинної сировини для формування харчових продуктів, збалансованих за основними незамінними факторами харчування, і викладена на 214 сторінках. Монографія була затверджена Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України (протокол №9 від 25 квітня 2018 р.).
Монографія використовується в навчальному процесі, отримала схвальні відгуки аспірантів, студентів, фахівців, які вважають її зручною в роботі.
ЩИРО ВІТАЄМО НАШИХ КОЛЕГ З ВИСОКИМ НАУКОВИМ ДОСЯГНЕННЯМ!
Ельвіна Старкова,
асистент кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів