Підготовку фахівців – на сучасний рівень

11 грудня 2019 року
     Підготовка фахових і конкурентоспроможних на ринку праці інженерів аграрного виробництва є пріоритетною задачею колективу кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка.

     Головною умовою успішного вирішення цієї задачі є володіння науково-педагогічним і навчально-допоміжним персоналом знаннями з сучасної сільськогосподарської техніки. Набуттю таких знань і підвищенню рівня кваліфікації членами колективу кафедри сприяє участь у роботі різноманітних виставок і науково-практичних семінарів, які проводяться за участі вітчизняних і зарубіжних фірм і компаній-виробників сучасної сільськогосподарської техніки, науково-дослідних установ і організацій, а також представників виробництва. Суттєво сприяє цьому і безпосереднє плідне співробітництво кафедри з відомими вітчизняними і зарубіжними виробниками сільськогосподарської техніки, такими як вітчизняна компанія Elvorti (м. Кропивницький), Hardi (Нідерланди), New Holland (США), Kuhn (Франція), Lemken (Німеччина). Результат такого співробітництва – сучасні навчальні лабораторії, наповнені новітніми зразками сільськогосподарської техніки. Не можна не сказати також і про цікавий і, разом з тим, красномовний факт: це співробітництво не в останню чергу почалось і успішно продовжується завдяки тому, що у багатьох випадках співробітниками цих фірм і компаній є випускники нашого механіко-технологічного факультету, які завжди (за що треба віддати їм належне і подякувати) небайдуже і зацікавлено реагують на потреби кафедри у питаннях оновлення її матеріально-технічної бази.

     5 грудня 2019 року за ініціативи завідувача кафедри Гуменюка Ю.О. відбувся черговий захід з підвищення кваліфікації її співробітників (як науково-педагогічного, так і навчально-допоміжного персоналу) – семінар з вивчення машин для обробітку ґрунту і сівби виробництва всесвітньо відомої компанії Vaderstad (Швеція). Дочірнє підприємство компанії в Україні – ТОВ Vaderstad, люб’язно відгукнулось на пропозицію проведення такого семінару і він був проведений на базі виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» (с. Березівка, Макарівського р-ну, Київської обл.). До участі у семінарі були залучені (що є доброю традицією кафедри) також і студенти механіко-технологічного та агробіологічного факультетів, які за програмою підготовки фахівців мають на кафедрі заняття з вивчення сільськогосподарських машин.

     На початку семінару його учасників привітав і побажав плідної роботи генеральний директор ТОВ Vaderstad Віталій Філатов, а далі брендменеджер Володимир Деркач, начальник відділу техобслуговування та ремонту, наш випускник Михайло Лановенко, інженер з організації експлуатації та ремонту обладнання Валерій Резнік, інженер з впровадження нової техніки і технологій Валерій Кремсал детально ознайомили співробітників кафедри та студентів з будовою, робочим процесом, технологічною наладкою та особливостями застосування у різних ґрунтово-кліматичних умовах новітніх зразків продукції компанії – дисковим культиватором Carrier, комбінованим агрегатом для обробітку ґрунту TopDown, комбінованими агрегатами для сівби Spirit та Tempo і надали вичерпні відповіді на численні запитання. По закінченні семінару кожен учасник отримав комплект довідкових матеріалів з продукції компанії.

     Колектив кафедри та студенти щиро вдячні генеральному директору ТОВ Vaderstad Віталію Філатову та його співробітникам за цікавий, інформативно насичений семінар та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

О.В. Ямков,
доцент кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П. М. Василенка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook