Землевпорядники відвідали показ легендарного фільму режисера Олександра Довженка «Земля»

15 листопада 2019, 11:09

Студенти другого курсу другої групи відвідали Музей кіно Довженко-Центру, де відбувся показ легендарного фільму режисера Олександра Довженка «Земля» (1930) із живим музичним супроводом української зірки з Німеччини Мар’яни Садовської.


«Земля» ̶ найвідоміший український фільм ХХ століття, визнаний шедевр світового кіномистецтва. Він став останньою стрічкою, створеною на базі ВУФКУ найвпливовішим українським режисером радянської доби — Олександром Довженком. 8 квітня 1930 року «Земля» виходить на київські екрани, а вже за дев'ять днів, після розгромного фейлетону придворного поета Сталіна Дем’яна Бєдного, фільм знімають з показів. Стрічку було перевідкрито лише після смерті режисера і відтоді вона зажила світової слави. У 1958 році на міжнародному конгресі кінокритиків в Брюсселі фільм увійшов до числа 12 найкращих фільмів всесвітньої історії кіно.
У 2017 р. Мар’яна Садовська в Парижі презентувала свій саундтрек до фільму «Земля», який у Києві прозвучав вперше саме у Довженко-Центрі.


- Робота, схоже, випередила не лише свій час, але й наш,  ̶  ділиться враження Тетяна Мазуріна.


У студентів залишилися незабутні враження від перегляду ретро-показу «Землі», який супроводжувався акомпанемент Мар'яни Садовської – знаменитої «української Бьорк».

Богдана Ярова,
старший викладач кафедри геодезії та картографії
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook