Кафедра педагогіки долучилася до проведення Дня відкритих дверей в НУБіП

27 листопада 2019, 13:44

22 листопада 2019 року в НУБіП знову відбувся день відкритих дверей. Це вже третій День відкритих дверей цієї осені. Цього разу гостями університету стали випускники шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів і коледжів з різних областей України. Кафедра педагогіки на чолі з Сопівником Р.В. радо зустрічала тих, хто приїхав, щоб на власні очі побачити наш університет.

Програмою заходу було передбачено зустріч учасників «Дня відкритих дверей», презентація наукових доробків факультетів та ННІ, зустріч з ректором університету Станіславом Ніколаєнком, виступ відповідального секретаря приймальної комісії Лариси Коропець, яка презентує Правила прийому на навчання до НУБіП України у 2020 році, виступи творчих колективів кафедри культурології НУБіП України, презентація ННІ та факультетів, лабораторій та кафедр.

Майбутніх студентів гуманітарно-педагогічного факультету зустрічали декан факультету, професор Шинкарук В.Д., завідуючі кафедр та заступники декана. Вітаючи молодь, вони презентували освітні програми, за якими ведеться підготовка фахівців на факультеті. Розповіли і про ОП «Професійна освіта», отримавши яку студенти отримають «два в одному» - педагогічну освіту та фахову спеціалізацію та про спеціальність «Освітні, педагогічні науки» («Педагогіка вищої школи»). Майбутні абітурієнти переглянули рекламний відеоролик факультету, підготовлений, до речі, самими студентами.

Під час зустрічі з випускниками, яка відбулася у актовій залі, університет молоді презентував його ректор - Станіслав Миколайович Ніколаєнко, який поділився з молодим поколінням власним секретом успіху. Складові особистого успіху, на думку ректора, це: на 40% - гарна генетика, 30% – соціальні умови (які, крім іншого, дають можливість здобути якісну освіту в нашому виші) і 30% – працелюбність. А як ілюстрацію запропонував модель Джима Колінза «Від хорошого до великого», в основі якої дисципліновані люди, дисципліноване мислення і дисципліновані дії.

Своїм досвідом роботи у приймальній комісії з випускниками поділилась відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець. Вона розповіла, як стати успішним вступником у 2020 р. та звернула увагу вступників на новинки та важливі моменти вступної кампанії. Виступи як ректора так і секретаря приймальної комісії не залишили байдужими слухачів, у них виникло багато запитань. Тож можна вважати, що День відкритих дверей пройшов успішно. Про веселе, насичене, різнобарвне студентське життя, цікаві проекти і заходи випускникам з натхненням розповів голова Студентської організації університету Олександр Павелко. Наші дорогі артисти з допомогою колег із кафедри культурології підготували чудову концертну програму, яка, як і завжди, пройшла на «ура».  

Продовжилася зустріч з абітурієнтами на кафедрі педагогіки, де у теплій та дружній атмосфері можна було поспілкуватися та отримати відповіді на свої запитання.

Кафедра педагогіки радо зустрічала гостей з Комунального закладу Ірпінської міської ради Ірпінського академічного ліцею НУБіП України, що в м. Ірпінь, з якого на захід завітала група з близько 25 осіб разом із супроводжуючою особою – Руденко Наталією Іванівною. Ми щиро вдячні керівництву ліцею, Наталії Іванівні а також своєму колезі, Єреську Олегу Вікторовичу, який запросив гостей до нас в університет.

З Путрівського НВК, якщо бути точною, то з Путрівського навчально-виховного комплексу «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Васильківської районної ради Київської області, що в с. Путрівка, на День відкритих дверей приїхала група з близько 10 осіб разом із супроводжуючою особою – педагогом-організатором Оксаною Василівною. Ми щиро вдячні керівництву закладу, Оксані Василівні а також нашим колегам – Капустянчик Вікторії, студентці магістратури та Прохорчуку Олександру Михайловичу, який запросив гостей до нас в університет.

Кафедра педагогіки з радістю зустрічала ще одних гостей, а саме учнів Академічного ліцею «Ерудит» що в Київській області Києво-Святошинського району, з якого на захід завітала група з близько 15 осіб разом із супроводжуючою особою Анною Анатоліївною. Ми щиро вдячні керівництву ліцею, Анні Анатоліївні а також своїй колезі, Ковальчук Тамарі Іванівні, яка запросила випускників ліцею на захід.

З Гімназії № 179, що знаходиться у Голосіївському районі м. Києва і є нашим давнім другом і партнером, на День відкритих дверей завітала група з 15 осіб разом із супроводжуючою особою Рудніченко Іриною Вікторівною. Ми щиро дякуємо керівництву гімназії за підтримку, а також своїй колезі, Васюк Оксані Вікторівні, яка запросила випускників гімназії на захід. Загалом з університетом вдалося познайомити більше 65-ти випускників цих навчальних закладів.  

Ще раз щиро дякуємо за допомогу і підтримку керівникам навчальних закладів, а також викладачам і колегам, які організували і супроводжували групи студентів!

Сподіваємося, що випускники шкіл, ліцеїв, гімназій України, які побували на Дні відкритих дверей, вже зовсім скоро поповнять ряди студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України.

До нових зустрічей!

Доцент кафедри педагогіки,
відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри,
Маценко Леся Миколаївна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook