Факультет землевпорядкування - учасник «Дня кар’єри» у Житомирі

25 листопада 2019 року
     Нове приміщення Житомирського міського центру зайнятості минулого тижня гостинно зустріло учасників «Дня кар'єри». На захід завітали понад 300 старшокласників Житомира і його передмістя, а від навчальних закладів було більше 30 представників, серед них – Національний університет біоресурсів і природокористування України, який приставляли доценти Олександр Шевченко та Євгенія Кривов’яз з факультету землевпорядкування. На учасників чекали презентації спеціальностей, майстер-класи, консультації з фахівцями й фотозони, що пов’язані з вибором майбутньої професії.

     Заступниця директора Житомирського міського центру зайнятості Жанна Титаренко, повідомила, що нині стало вже традицією відвідування провідними навчальними закладами України профорієнтаційних заходів, які відрізняються своєю повчальністю та є надзвичайно цікавими для майбутніх абітурієнтів. А головна ідея осінньої зустрічі – у максимально короткий проміжок часу познайомити випускників 9-11 класів міста Житомира й Житомирського району з приймальними комісіями навчальних закладів та отримати від них всю необхідну інформацію.

     Факультет землевпорядкування НУБіП України на «Дні кар’єри» запропонував житомирянам познайомитися із професіями землевпорядника та геодезиста, а також представив сучасне геодезичне обладнання (безпілотний літальний апарат MATRIX 100, електронні тахеометри Trimble та Leica, GPS-приймачі та інше обладнання необхідне для польових вишукувань) і геоінформаційними технологіями, що з успіхом застосовуються у багатьох галузях, у тому числі в землеустрої та кадастрі.

     Особливо зацікавленим, доцентом кафедри геодезії та картографії Євгенією Кривов’яз, було продемонстровано усі тонкощі роботи на польовому геодезичному обладнанні і всі бажаючі змогли відчути себе справжніми геодезистами. А доцент кафедри землевпорядного проектування Олександр Чумаченко провів презентацію БПЛА та майстер-клас по керуванню дроном, що викликало неабиякий інтерес у присутніх. Потому ним було розкрито особливості та головні переваги використання сучасних безпілотних літальних апаратів у сільському господарстві, будівництві та інших сферах діяльності. Завдяки організованому Житомирським міським центром зайнятості «Дня кар’єри» вдалося налагодити дружні стосунки та поділитися з широким колом відвідувачів про можливості застосування сучасних геодезичних приладів.

     На завершення хотілося б подякувати організаторам та особливо начальнику відділу профорієнтації центру зайнятості Людмилі Шейнич, яка координувала та всіляко сприяла підготовці і проведенню пізнавального заходу для школярів та їхніх батьків.

     Переглянути відеосюжет про «День кар’єри» у Житомирському міському центрі зайнятості можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=BBf2zG91d5g

Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook