Подорож у світ професій: продовжується профорієнтаційна робота кафедри глобальної економіки

21 листопада 2019 року

 18 листопада 2019 року науково-педагогічні працівники кафедри глобальної економіки відвідали КЗ «Дібрівський аграрний ліцей»Тетіївської міської ради Київської області з профорієнтаційним курсом «Подорож у світ професій».
 Як зазначає завідувач кафедри глобальної економіки д.е.н., професор Наталія Вдовенко, проблема професійного самовизначення школярів та профільного навчання у школі наразі надзвичайно актуальна. Особливо, існує проблема ранньої профорієнтації дітей. Тому на кафедрі глобальної економіки адаптована система ознайомлення дітей шкільного віку із світом професій, а робота науково-педагогічних працівників кафедри націлена на сучасні регіональні потреби ринку праці, дотримання наступності в роботі початкової ланки школи в цьому напрямку. Молодший шкільний вік найбільш сприятливий для формування у дитини необхідних для включення у працю дорослих якостей, для вироблення початкових трудових умінь та навичок. Саме у цей віковий період дуже важливо створити різноманітну палітру вражень про величезний і захоплюючий світ професій, яка стане необхідною та важливою умовою для подальшого розвитку їх професійної самосвідомості і полегшить вибір у майбутньому.

 Зупинилися викладачі і на славетній історії Національного університету біоресурсів і природокористування України. Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним із провідних закладів освіти, науки і культури в Україні. У 3-х навчально-наукових інститутах та 13-ти факультетах базового закладу університету (м. Київ) і в 10-ти відокремлених підрозділах НУБіП України – регіональних вищих навчальних закладах І-ІІІ рівнів акредитації навчається понад 26 тис. студентів та більше 600 аспірантівдокторантів і пошукувачів.


 Навчальний процес на економічному факультеті спрямований на ефективну індивідуальну підготовку кваліфікованого фахівця здатного розв’язувати сучасні виробничі і наукові завдання з економіки, банківської справи, бухгалтерського обліку, оподаткування. Навчальні плани адаптовано до системи вищої освіти США, країн Європейського Союзу, Японії. На економічному факультеті діє програма закордонного безкоштовного стажування у провідних закордонних університетах США, Німеччини, Республіки Польща, Чехії, Словаччини, а також спільний проект «подвійних дипломів», за яким студенти отримують державні дипломи українського та європейського зразка.

 Всіх бажаючих запросили на день відкритих дверей, який відбудеться 22 листопада 2019 року, де провідний дослідницький університет України гостинно прийматиме всіх бажаючих познайомитися з нашим навчальним закладом.

К.е.н, старший викладач кафедри 
глобальної економіки 

Сокур Л. В. 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook