Дотримання правил проживання в гуртожитку – запорука комфортного проживання усіх мешканців!

16 листопада 2019 року
      Під головуванням та за ініціативою директора студентського містечка Сергія Стецюка, 15.11.2019 року провели традиційні збори завідувачів гуртожитків на які запросили представників із Голосіївського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві.

     На порядку денному багато важливих питань, одним з яких було «Розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів». Нажаль молодь часто вживає алкогольні напої і може пробувати наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги. Працівники відділу з протидії наркозлочинності ознайомили присутніх із програмою профілактики наркоманії та розповіли, що боротьба з нею ведеться на законодавчому рівні. Закликають спільно працювати, щоб не допускати таких випадків на території університету і в гуртожитках.
     Проінформували присутніх, що необхідно звертати увагу, на часте порушення студентами графіку занять і незрозумілі та регулярні виходи з гуртожитку у нічний час.

     Нагадаємо, студентам, що відповідно до Положення про студентський гуртожиток, забороняється:

  • палити, зберігати в гуртожитку сигарети, в тому числі електронні сигарети та кальян;
  • вживати та зберігати спиртні напої, наркотичні або токсичні речовини;
  • перебувати в гуртожитку в стані алкогольного, токсичного або наркотичного сп'яніння.

     Другим, не менш важливим, питанням було «Проживання в гуртожитках студентського містечка студентів-іноземців». На розгляді даного питання був присутній заступник директора навчально-наукового центру міжнародної діяльності Володимир Афанасенко.

     Директор студентського містечка зазначив, що у гуртожитках університету проживає більше 100 студентів – іноземців, які з 2019-2020 навчального року згідно рішення ректорату живуть спільно із студентами на яких ННІ/факультетах навчаються. Зазначив, що усі студенти мають жити на однакових підставах та дотримуватись Правил внутрішнього розпорядку в гуртожитках. Обов’язковим і першочерговим під час поселення в гуртожиток є оплата за весь період проживання зазначений в наказі про поселення. Закликав завідувачів гуртожитків коректно спілкуватись із студентами-іноземцями при необхідності звертатись до відповідальних осіб з міжнародної діяльності на ННІ/факультетах.

     На традиційній нараді розглянули і інші питання щодо належного функціонування гуртожитків та комфортного проживання мешканців.


Мирослава Терлецька,
провідний фахівець студентського містечка 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook